Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindorff om årets säsong: ”Det har varit omtumlande”

Okända sexdrömmarna i ”Bonde söker fru” – Lindorff berättar
Linda Lindorff börjar spela in en ny säsong av ”Bone söker fru” i februari.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Kärleksjakten i TV4-succén ”Bonde söker fru” är slut.

– Det var en otroligt omtumlande och överraskande säsong, säger programledaren Linda Lindorff, 48.

I februari börjar en ny säsong att spelas in.

Linda Lindorff har guidat tittare genom svenska bönders jakt efter kärlek under 15 år.

För några veckor sedan avslutades den senaste säsongen. Den innehöll flera dramatiska – och oväntade avsnitt.

– Det var ju en otroligt omtumlande och överraskande säsong på många vis med Patrik Fernlunds hälsotillstånd och känsloliv på gården och dramatiken hos Erik Parai Arnessons tjejer som lämnade och sprang till skogs, säger Linda Lindorff.

Det hände mycket annat också?

– Ja, Mats Thomsson som trodde att han hade fått corona. Mats trodde ju också att han hittat rätt redan på slottet, men valde helt annorlunda sedan.

Och bonden Pontus Mikaelsson från Dalvik valde att byta tjej trots att han hade gjort sitt slutval. Hur var det att vara programledare då?

– Det var en jobbig grej. Jag hade verkligen ont i magen men jag är ändå så glad att vi alltid pratar igenom allt ordentligt. Vi ser till att kärleken ändå är den som styr även om det innebär att vi får tänja på gränserna och helt ändra formatet, säger Linda Lindorff.

Pontus Mikaelsson valde bort en deltagare som han sedan ville ha tillbaka. Hur vanligt är det?

– Det har aldrig hänt förut. Jag blev faktiskt lite chockad, trodde nog inte att jag efter 15 år som programledare skulle vara med om något jag inte sett förut men nu hände det. 

Det var en dramatisk säsong av ”Bonde söker fru”. Här är programledaren Linda Lindorff med bönderna från fjolårets program.
Foto: DANIEL OHLSSON / TV4

Är det svårt att bli kär tror du när deltagare och bönder har ett filmteam med sig nästan hela tiden?

– Nej, vi har ju fått så overkligt många kärlekspar genom åren. 25 procent av alla som varit med har träffat kärleken. Även i ”Kärlek åt alla” var det ju två bönder, Jon-Erik Andersson och Erik Bolang, som hittade kärleken. Det finns inget program som har högre rating än vi när det gäller att hitta sitt livs kärlek. 

Fanns det några svårigheter när du filmade under säsongen 2020?

– Ja det var ju så klart annorlunda ett år. Vi fick ju hela tiden vara beredd på förändringar eller att avsluta eller ställa in saker på grund av den rådande pandemin. Vi gjorde även en hel del ändringar men alla tog ju bra eget ansvar och det kändes aldrig oroligt eller konstigt just tack vare det. 

Linda Lindorff under ett av programmen under förra säsongen i ”Bonde söker fru”. Här med bonden Erik Parai Arnesson.
Foto: TV4

När det gäller programmet ”Kärlek åt alla” så skickade Erik Carlsson från Vimmerby hem alla sina tjejer som han valt innan han började dejta. Har du varit med om det tidigare?

– Ja, det har hänt och givetvis är det olyckligt, men samtidigt tycker jag att det måste få ske om inga känslor finns. Man kan inte bygga en relation på lögner och drömmen om att känslor kanske växer fram. Jag litar helt på att om man känner att det aldrig kommer kunna bli nåt med nån, då är det så. 

När börjar ni spela in en ny säsong?

– Vi börjar redan i februari. Det ska bli väldigt väldigt kul! Jag älskar de första mötena jag får med bönderna. När vi ses allra första gången och jag får den där känslan för vem det är och vad han eller hon behöver och längtar efter. Så kul, spännande och så innerligt!

Linda Lindorff om regeländringen i "Bonde söker fru"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.