Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lindorff avslöjar svartsjuke- dramatiken i ”Bonde söker fru”

Bonde söker fru-profilen: Sonen Tor föddes i åskoväder
Foto: Magnus Ragnvid / TV4
Mikael ”Backis” Backstulid var nervös inför sitt val.
Årets bönder Filip Nilsson, 27, Daniel Eriksson, 27, ”Peja” Nilsson, 63, och Mikael Backstulid, 36 med programledaren Linda Lindorff.
Foto: Magnus Ragnvid / TV4/CMORE

Det har varit en känslosam inledning av säsongens ”Bonde söker fru”.

Kyssrekord utlovades inför säsongen, men hittills har mycket av det tittarna bjudits på varit tårar.

Programledaren Linda Lindorff menar att dramatiken inte är på väg att ta slut – tvärtom.

– Oavsett om det är kärlek, svartsjuka eller sorg, när riktigt starka känslor tar över så kanske man ibland tappar kontrollen, säger hon.

Linda Lindorff, 49, beskriver den 16:e säsongen av ”Bonde söker fru” som en ”härlig överdos” av kärlek. Både bönder och brevskrivare har så här långt visat ett starkt engagemang.

Och visst har kärleken skymtats på sina håll. I ett program som bygger på att lägga grunden för kärlek mellan två parter är det ett gott betyg. Men det kan lätt gå över styr.

– Jag tycker så klart att det är bra att det är mycket känslor, men jag tycker också att det är fruktansvärt jobbigt när man ser någon bli ledsen, eller när någon blir hjärtekrossad. Det gör obeskrivligt ont att se, säger Linda Lindorff.

Hon fortsätter:

– Det vet vi ju alla, att om kärleken inte är besvarad så är det inte alltid så kul. Dels kan det vara jobbigt för personen som inte känner lika starkt, men mest för personen som kanske har fått känslor för någon som inte är besvarade.

Linda Lindorff berättar att hon under åren blivit bättre på att hantera deltagarnas krossade hjärtan, men att det alltid kommer vara svårt.

– När de stunderna händer är det inte längre en tv-inspelning utan då upplever man att känslorna tar överhanden. För en stund lyfts man bort från det faktum att vi gör ett underhållningsprogram för just då är det inte underhållning, då är det det verkliga livet. Och det känns.

”Svartsjuka blir det varje år”

– Man lär sig, när man gör någonting länge, man blir erfaren. Jag tycker mig ha hittat en balans där jag kan vara professionell programledare men ändå medkännande, för det är omänskligt att sitta med när någonting händer som berör, att inte känna. Sådan kommer jag aldrig att bli. Jag kommer aldrig bli en teflonpanna där allt bara rinner av, det är jag glad för.

Är det svartsjuka bakom kulisserna?

– Svartsjuka blir det varje år. Det är nästan oundvikligt när man har ett program med ett koncept där en person dejtar flera personer samtidigt. Om man då har fått känslor för en person som sen går i väg med någon annan, det är klart att det svider. För vissa är det hanterbart, för andra blir det precis som ordet säger, en sjuka. Man blir svart och det sätter sig i en. Jag tycker ordet svartsjuka säger ganska mycket om vad det är som händer.

Vad kan tittarna förvänta sig framåt?

– Det kommer att komma stunder i avsnitten framöver som jag tror att många kommer känna starkt för, av olika anledningar. Det är några personer som kanske inte får sin kärlek besvarad samtidigt som det finns andra som verkligen får känna sig överöst av känslor.

Bondens tårar efter valet - har svårt att prata

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.