Lindorff attackeras av den livsfarliga ormen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här fångar pytonormen Linda Lindorff i nya programmet "Linda och djurens hjältar".
Foto: ELIN FALCK/TV4
I nya programmet möter programledaren eldsjälar och djuren de räddar - ofta farligt nära. Här syns Lindorff tillsammans med en kobra.
Foto: ELIN FALCK/TV4
"Den var så enormt stort och kraftfull. När den kramade åt benet och min handled kom emellan trodde jag nästan den skulle knäckas", säger Lindorff om pytonormens grepp.
Foto: ELIN FALCK/TV4

Här fångar pytonormen Linda Lindorff.

I nya programmet "Linda och djurens hjältar" möter programledaren eldsjälar och djuren de räddar - ofta farligt nära.

– Den var så enormt stort och kraftfull. När den kramade åt benet och min handled kom emellan trodde jag nästan den skulle knäckas, säger Lindorff om ormens grepp.

Efter "Bonde söker fru" fortsätter Linda Lindorff nu ge sig ut i naturen - men i en betydligt vildare variant. I "Linda och djurens hjältar" möter hon eldsjälar som jobbar för olika arters överlevnad, och djur på nära håll.

– Jag blev tillfrågad av TV4 om jag kunde tänka mig att göra ett nytt djurprogram redan för ett år sedan. Efter det funderade jag ett tag över vilken typ av djurprogram jag ville göra och kom fram till var att jag ville göra ett spännande djurprogram där man får komma djuren nära men också möta några av alla de eldsjälar som kämpar för djuren och deras överlevnad, säger Lindorff.

"Det var en sann upplevelse"

I premiären möter hon Donald Stydom som jobbar som ormfångare.

– Folk ringer till honom när de har fått in en farlig orm i sitt hus eller på en arbetsplats och så rycker han ut och räddar den. Jag hängde med honom ett par dagar och det var en sann upplevelse. Så fantastisk att se honom plocka upp ormar som svarta mamban och spottkobror - med kärlek och respekt. Han har blivit biten åtta gånger av giftormar och varit nära att dö varje gång. Ändå har han aldrig funderat på att sluta. Det säger en del om engagemanget, säger Lindorff.

"Fick hög puls och blev skakis"

För henne blev mötet med en pytonorm dock obehagligt nära. Den kraftiga ormen lyckas slingra sig runt hennes ben - och kniper åt.

– Jag har hållit i rätt många ormar, är väldigt fascinerad av dem, men aldrig har jag mött en orm av den här kalibern. Den var så enormt stort och kraftfull. När den kramade åt benet och min handled kom emellan trodde jag nästan den skulle knäckas, säger Lindorff och fortsätter:

– Vilka djur, vilka otroligt häftiga djur. Jag fick hög puls och blev alldeles skakis - så spännande var det.

"Jag var rädd många gånger"

Det blir fler sådana möten i programserien.

– Jag var rädd många gånger. Att vara så här nära vilda djur som vi varit är alltid vara farligt. Vi spårade noshörningar till fots, fraktade en nedsövd leopard i baksätet på en bil, opererade på en skadad vuxen noshörning och plockade upp ormar som kobra, viper och boomslang så ja, jag var rädd ibland, men det var det banne mig värt för det har varit så intressant och lärorikt, säger Lindorff.

"Linda och djurens hjältar" har premiär måndag den 5 januari klockan 20.00 i TV4, och sänds i två avsnitt.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.