David Lindgren har kämpat mot magsjuka de senaste dagarna. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESDavid Lindgren har kämpat mot magsjuka de senaste dagarna. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
David Lindgren har kämpat mot magsjuka de senaste dagarna. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Lindgren under Melodifestivalens första delfinal i Karlstad. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESLindgren under Melodifestivalens första delfinal i Karlstad. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Lindgren under Melodifestivalens första delfinal i Karlstad. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
"Jag dricker ganska mycket Resorb och försöker få tillbaka vätskebalansen", säger programledaren. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN"Jag dricker ganska mycket Resorb och försöker få tillbaka vätskebalansen", säger programledaren. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Jag dricker ganska mycket Resorb och försöker få tillbaka vätskebalansen", säger programledaren.  Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lindgrens kamp mot sjukdomen

Publicerad

David Lindgren drabbades av en brutal magsjuka.

Samtidigt står han inför sitt mest avancerade och fysiskt krävande nummer under hela Melodifestivalen.

Nu berättar han om sjukdomskampen i Göteborg.

– Jag dricker ganska mycket Resorb och försöker få tillbaka vätskebalansen, säger programledaren. 

Det var i går som Expressen kunde berätta att programledaren David Lindgren satts i karantän av SVT mitt under de brinnande repetititionerna av den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2018 som sänds från Göteborg.

Anledningen till de kraftiga åtgärderna är en svår magsjuka som David Lindgren drabbades av tidigare i veckan. Som en direkt konsekvens av karantänen har SVT och David Lindgren förlorat viktig repetitionstid.

Detta samtidigt som programledaren ska göra sitt mest fysiskt krävande öppningsnummer och dansa poledance.

– Jag tror i alla fall att det kommer vara det mest krävande numret. Jag hänger upp och ner och sjunger samtidigt. Jag frågade om jag skulle mima men de tyckte att det lät bra så nu kör vi kör så här så får vi se, säger David Lindgren.

 

LÄS MER: Lindgren satt i karantän av SVT – hålls isolerad 

 

Först under torsdagen kunde David Lindgren börja äta igen. Då stod fisk och potatis på menyn.

– Det är skönt faktiskt. Man blir svag av sådant här, jag har haft så jävla ont i kroppen.

David Lindgren berättar att han lyckades repa för fullt under torsdagen.Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES

David Lindgren delar inte hotellrum med familjen

David Lindgren berättar att han under sjukdomstiden inte kunde träffa sin familj då de redan var på plats i Göteborg.

– Jag var helt ensam.

David Lindgren blev sjuk trots att han vidtagit tuffa försiktighetsåtgärder – bland annat delar han inte hotellrum med sin familj.

Hur ska du undvika att bli sjuk igen?

– Använda handhygien och bra försöka hålla mig frisk. Jag hoppas att det är klart nu för i natt drömde jag att det var massor av folk som kräktes runtomkring mig så det var en riktig mardröm.

 

LÄS MER: Därför vägrar David Lindgren sova med familjen 

 

Hur har det gått med repetitionerna?

– Jag har haft två bra rep så i dag landade pålnumret faktiskt. Nu landar energin så det känns som att vi har en bra öppning.

Kunde du repa ordentligt i går?

– Ja jag körde fullt ut faktiskt. Jag var tvungen att känna efter om jag orkade med det och det gjorde jag.

Då får vi se om du lyckas hålla dig kvar på pålen på lördag?

– Haha ja, annars blir det bra tv ska jag säga dig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag