Linda Thelenius, 37, ska medverka i "Det okända" eftersom det händer "obehagliga" saker hemma hos henne. Foto: Christoffer Hjalmarsson
Linda Thelenius, 37, ska medverka i "Det okända" eftersom det händer "obehagliga" saker hemma hos henne. Foto: Christoffer Hjalmarsson

Linda Thelenius medverkar i "Det okända"

Publicerad
Uppdaterad
Det spökar hos Linda Thelenius, 37.
Därför har hon tagit hjälp av medium för att bli kvitt det "obehagliga" och mystiska som försiggår på nätterna.
- Det är massa grejer som har hänt. En lampa som har tänts och släckts, säger Linda Thelenius till Expressen.se.
I tv-programmet "Det okända" besöker ett eller flera medium svenska hem där de boende har problem med övernaturliga händelser.
I höst kommer tv-tittarna kunna följa Linda Thelenius, tidigare Rosing, i hennes jakt på att bli kvitt det som händer i hennes och maken Peter Thelenius hus.
- Anledningen till att jag sökte till programmet är att det händer så många konstiga saker hemma hos oss. Det är väldigt jobbigt, så jag ville ha hit ett medium. Och då var det perfekt att vara med i "Det okända" så de kunde hjälpa mig, säger Linda Thelenius till Expressens.se.
Vad är det för typ av saker som försiggår hemma hos dig?
- Det är tv-apparater som går på och av. Det är leksaker som låter. Det bankas i dörrar. Det är massa grejer som har hänt. En lampa som har tänts och släckts.
Hur upplever du det som händer?
- Jag tycker att det är jättejobbigt. Det påverkar mig och min familj. När man ligger och sover och en tv hoppar på och av hela tiden på nätterna så är det ganska jobbigt. Det har varit störande.

"Behöver inte vara rädd"

- Det är så påtagligt, att det stör så mycket i ens vardag. Men man behöver inte vara rädd, även om det är obehagligt.
Inspelningen av programmet började för cirka två månader sedan. Enligt Linda Thelenius spelades den sista delen in i fredags.
Är du nöjd med resultatet?
- Jag är jättenöjd. Programledaren Caroline är fantastiskt. Mer kan jag inte säga, säger Linda Thelenius.
"Det okända" sänds på Sjuan, det som tidigare var TV4 Plus.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag