Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Skugge visar (nästan) allt

Det är dags att reclaima kvinnokroppen! Det tycker Expressens krönikör Linda Skugge som nu viker ut sig i magasinet Bon.
Linda Skugge har fått nog.
Jag stör mig så på airbrushade, perfekta utvikningstjejer som porrar sig i tidningarna.
Linda Skugge - som hon ser ut på stranden. När kända kvinnor som Pernilla Wahlgren och Charlotte Perrelli visade sina nakna kroppar i herrmagasin startade en hetsig debatt om utvik. Linda Skugge var kritisk mot de stylade bilderna. Nu visar hon sig precis som hon ser ut. Utan smink och välvillig ljussättning. – Jag gör det i samband med att min dagbok kommer ut. I den blottar jag hela mitt inre. På bilderna blottar jag mitt yttre, säger Linda Skugge.

Kompis tog bilderna

Det är kompisen och fotografen Annika von Hausswolff som tagit bilderna. – Från början ville jag ha in bilderna i Café. Jag ville vara som ett fuck you-tecken, en chock, mitt bland alla tillrättalagda, guldskimrande tjejer. Men Café var inte intresserade av att visa oretuscherade bilder på Linda, och det blev Bon istället. Nu väntar Linda på reaktionerna. – När Fittstim-boken kom ut blev folk galna över att tjejen på framsidan var orakad och blek. Och jag har redan fått hatbrev från killar som skriver att de ska slå ihjäl mig om jag viker ut mig. Vad tror du är så provocerande?– Jag vet inte. Men det är ju det jag går i gång på – att retas.

"Jag är helnöjd"

Linda vill även skapa en seriös debatt kring hur vi ser på kvinnokroppen. – Folk är inte vana vid riktiga kvinnor på bild i media och reklam. Det är bara tjejer med jättebröst och jättemunnar. Och så hycklas det: "vi visar bara tjejer som de ser ut på stranden". Herregud – vem springer omkring och porrar sig på stranden? Är det läskigt att se sig själv exponerad?– Jag är inte särskilt fåfäng. Det här ÄR verkligen så som jag ser ut på stranden. Jag är helnöjd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.