Anklagas för PR-kupp.
Anklagas för PR-kupp.

Linda Rosing anklagas för fejkromans

Publicerad
Uppdaterad
Nöjesprofilen Dominika Peczynski anklagar Linda Rosing för att ha bluffat om sin snabbromans med pokerspelaren Mikael Westerlund.
- Allt var en reklamkupp för pokerföretaget som sponsrar dem, säger Dominika.
- Idiotiskt, vem tror Dominika att hon är, säger Linda Rosing.
Nu hotar hon att stämma TV4 och Dominika. Tidigare popstjärnan Dominika Peczynski är i dag PR-konsult. I TV4:s Nyhetsmorgon i går anklagade hon "Big Brother"-Linda Rosing, Fadde Darwich, Mikael Westerlund och ett känt pokerföretag för att ha lurat den svenska pressen. Hon hänvisade till en känd pokerspelare som berättat att alla i pokerbranschen vet att Rosing och Westerlund låtsades vara ihop i tre veckor, innan Linda gick tillbaka till sambon Fadde Darwich.

"Det löjligaste jag hört"

Enligt ryktet skulle de tre ha fått en miljon kronor att dela på för att iscensätta triangeldramat. Linda Rosing säger att hon höll på att sätta frukosten i halsen när hon hörde Dominika på TV4. - Det var det löjligaste jag hört. Tror hon på allvar att Fadde frivilligt hade gått med på att utmålas som övergiven förlorare för lite pengar? Den övergivne Mikael Westerlund säger att han önskar att han verkligen fått betalt för en PR-kupp: - Då hade jag åtminstone tjänat nåt på det här.

Förnekar inblandning

Joel Jacobsson, informationsansvarig på pokerbolaget som sponsrar Linda Rosing, förnekar bestämt inblandning från bolaget. - Det var ju via Expressens pokersajt på webben Linda och Mikael fick kontakt. Att det kvickt utvecklades till en privat relation var så klart bra PR för vårt bolag, men vi är lika chockerade som resten av det svenska folket över att det tog slut så snabbt.

"Långt över förväntan"

Fadde Darwich kommenterar anklagelserna samtidigt som Lindas utflyttade saker hämtas hem från Västerås i flyttbil: - Dominika verkar själv ha genomfört en reklamkupp för pokerföretaget. Nu får de ju ännu mer uppmärksamhet. Hon måste ha bra betalt av dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag