Linda-Maries bild sprids över världen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flera internationella medier har gjort en nyhet av bilden.
Foto: Skärmdump
Flera internationella medier har gjort en nyhet av bilden.
Foto: Skärmdump
Flera internationella medier har gjort en nyhet av bilden.
Foto: Skärmdump

Linda-Marie Nilssons bikinibild sprids över hela världen.

Bilden som hon själv publicerade på Facebook har plockats upp av flera internationella medier som nu sprider budskapet på både bekanta och främmande språk.

– Jag är så rörd och tagen av all kärlek jag fått.

För en vecka sedan publicerade Expressens medarbetare Linda-Marie Nilsson en strandbild på sig själv. Hon står knädjupt i vattnet, med utsträckta händer iförd en turkos bikini.

I en krönika har hon själv berättat mer om budskapet bakom bilden:

"Om det är någonting som jag vill visa med min bikinibild så är det att jag inte bryr mig två sekunder om vad någon tycker om min kropp. Den är min och jag älskar den. Den kan allt som en smal kropp kan, den mår ypperligt och den är jävligt vacker. Precis som alla andras. Och därför blir jag också ledsen när inte alla ni andra inser hur fina ni är. Men jag hoppas att ni förstår det lite mer nu."

Bilden fick snabbt stor spridning bland svenskar på sociala medier. Nu börjar det inspirerande meddelandet ge ringar på vattnet även i andra delar av världen, efter att flera internationella medier har gjort en nyhet av bilden.

– Det känns så sjukt och så roligt! Jag har fått länkar skickade till mig på artiklar som handlar om mig och min bild på engelska, franska, tyska och massa andra språk som jag inte kan. Jag är så rörd och tagen av all kärlek jag fått, säger Linda-Marie Nilsson.

Hoppas att folk ska våga

Spridningen som bilden har fått enbart genom Facebook är inte heller att klaga på. Under de första dagarna har bilden fått 64 000 likes, nästan 7 000 delningar och 3 400 kommentarer. Men det är mejlen som har kommit direkt till Linda-Marie som har betytt mest, berättar hon.

– Mest rörd är jag av alla tusentals mejl från människor som skriver att de nu, efter att ha sett min bild, för första gången ska ha på sig bikini, baddräkt, shorts eller något annat som de aldrig har vågat ha förut. Det gör mig så rörd och stolt att det blir lite tjockt i halsen, säger hon.

Hon hoppas att bilden ska få någon effekt.

– Nu hoppas jag att alla fortsätter att vara lika snälla och kärleksfulla mot sina egna kroppar som de är mot min i kommentarsfältet. För alla är så himla vackra, säger hon.

https://www.instagram.com/p/BGRR3kqQEoN/

Linda-Marie Nilsson

Linda-Marie Nilsson är reporter och krönikör på Expressen.
Facebook: Linda-Marie Nilsson
Instagram: @lindamariie
Fler krönikor: Linda-Marie Nilsson på Expressen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.