Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Lindorffs sorg mitt i bråket om TV4

Här är bönderna i "Bonde söker fru" 2019
Linda Lindorff tycker det är sorgligt.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Alla kan inte se TV4.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

På onsdagen händer det – tittarna får svaret på hur det gick för bönderna i TV4. 

Men alla kan inte ta del av programmen eftersom att TV4-kanalerna har släckts för Comhem och Boxers kunder. 

”Jag tycker det är sorgligt att alla som vill inte kan se Bonde söker fru som tidigare”, skriver programledaren Linda Lindorff i ett sms. 

För en vecka sedan släckte Comhem ner samtliga av TV4-kanalerna för sina kunder. 

Bakgrunden till nedsläckningen är en utdragen konflikt mellan Tele 2, som äger Comhem och Boxer, och Telia/TV4. Förhandlingarna mellan parterna strandade när man skulle fatta ett avtal om nya rättigheter i samband med digitaliseringen av 1,6 miljoner hushåll nästa år. 

Nu har även C more släckts för Comhem och Boxers kunder. 

På onsdagen är det dags för inte bara ett – utan två avsnitt av ”Bonde söker fru”. Det är nu tittarna får reda på hur det egentligen har gått för böndernas kärleksliv. 

Men kommer alla som vill kunna se programmen?

Programledare: ”Sorgligt”

Programledaren Linda Lindorff, 47, är bekymrad. 

”Jag tycker det är sorgligt att alla som vill inte kan se Bonde söker fru som tidigare. Det här är ett program som man helst vi se när det sänds”, skriver Linda Lindorff i ett sms och fortsätter: 

”Man har den här tiden i tablån att längta efter och mysiga vanor bryts – men det går ju ändå trots allt att se programmen på TV4 play så jag hoppas att de som vill lyckas och kan hitta dit. Annars får man boka en plats i soffan hos en god vän som inte drabbats av konflikten”. 

Expressen pratade även med Linda Lindorff för en vecka sedan – då hoppades hon på att en lösning snart skulle finnas. 

– Jag hoppas och tror ändå att det här kommer bli kortvarigt, och att de gör vad de kan för att lösa det så snart som möjligt, sa hon då. 

– Men nej, det är sorgligt och det är synd, fortsätter hon.

Linda Lindorff hoppas på lösning

Linda Lindorff berättade också att krisen är något som har diskuterats mellan kollegerna på TV4.

– Alla tycker det är tråkigt och hoppas på en lösning på den här konflikten. Men jag är inte inne i de här samtalen och vet inte hur det går annat än det jag läser hos er i tidningarna.

Tele 2 hälsade nyligen i ett mejl att man inte vill kommentera läget utöver en bekräftelse på att förhandlingarna pågår med TV4/Telia.  

”Som du kanske sett inledde vi förhandlingar med Telia i går kväll. Med respekt för detta, och förhoppning om fortsatta förhandlingar så kan vi inte dela mer information än så i nuläget”, skrev presschefen Louise Ekman.  

Inte heller TV4/Telia vill kommentera förhandlingarna i medierna. 

”Bonde söker fru” sänds mellan 20-22 i TV4 på onsdagen. Avsnitten går också att se i TV4 Play. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.