Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Linda Lindorffs oväntade drag – tar över efter Carolina Klüft

Foto: STEFAN NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

Linda Lindorff blir programledare för ”Wild kids” när programmet flyttar från SVT till TV4.

I och med kanalbytet kommer tv-profilen att ta över rollen som programledare efter Carolina Klüft.

”Det här är så klart ett riktigt drömprojekt”, skriver Linda Lindorff på sin blogg. 

Tv-programmet ”Wild kids” har gått på SVT sedan 2005 – men från och med nästa år kommer programmet att flytta över till TV4. Och nu avslöjar Linda Lindorff att det är hon som kommer att leda programmet som går ut på att barn mellan 10 och 13 år utmanar sig själva och varandra i en vildmarksmiljö.

”Det här är så klart ett riktigt drömprojekt – särskilt då jag för första gången får jobba med barn, vilket känns fantastiskt kul, men också för att det ju är ett program som innehåller allt jag brinner för i form av utmaningar, djur och natur, tuffa tävlingar och relationer.”, skriver hon i sin blogg.

Wild kids flyttar från SVT till TV4

Nysatsningen betyder att Lindorff tar över efter Carolina Klüft som lett programmet den senaste säsongen.

https://www.instagram.com/p/BvBUKdZF1zV/

”Jag har ju varit programledare för bland annat både Robinson och Farmen och Wild kids är ju på nåt vis den perfekta blandningen av dessa två – den stora skillnaden att det, i stället för vuxna, är modiga barn som tävlar. Just detta är det som lockar mig mest. Barn är ofta orädda, spontana och ärliga på ett väldigt befriande sätt. Överraskande och ohämmat. Jag har verkligen längtat efter att få jobba med barn – och det här programmet är min absoluta favorit, berättar Linda Lindorff vidare på bloggen.

Wild kids har gått på SVT sedan 2005

Programmet har tidigare letts av Ola Lindholm mellan 2005-2011 och Rickard Olsson mellan åren 2012-2016. 

– Vi har skruvat och jobbat väldigt hårt på det formatet, och det har funkat väldigt bra gentemot barnen men det samlar inte riktigt vuxenpubliken på det sättet som vi hade önskat och som vi har behov av, berättar Johanna Gårdare, programchef på SVT, för TT.

Programmet kommer att spelas in under augusti och september i år och kommer att visas 2020.

 – Wild Kids är ett av de populäraste programmen hos barnfamiljerna så vi är väldigt stolta och glada över att detta fina format nu flyttar in hos oss, säger Fredrik Arefalk på TV4 i ett pressmeddelande.