Lindorffs framtidsbesked – om TV4: ”Nytändning”

Linda Lindorff om de tidigare Kristallen-besvikelserna
Foto: STEFAN NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

TV4 förlänger sitt kontrakt med Linda Lindorff i ytterligare tre år.

Nu berättar tv-profilen om förhandlingarna som innebär nya arbetsuppgifter.

”Det här ger mig en härlig nytändning,” skriver Linda Lindorff i ett sms.

Nyligen avslöjade Linda Lindorff, 47, att hon lägger ned sin populära blogg på TV4 – där hon främst har delat med sig av uppdateringar om programmet ”Bonde söker fru”.

Nu har hon ett nytt bloggsamarbete i sikte på en annan plattform, som hon i dagsläget inte kan avslöja detaljer kring.

– Jag väntar lite med innehållet och exakta fokus, men det känns kul, säger Linda Lindorff.

Däremot kan tv-profilen avslöja att hon har förhandlat nytt kontrakt med TV4 – ett så kallat ”exklusivitetskontrakt” som innebär att hon är bunden till att arbeta exklusivt med kanalen i tre år framöver.

”TV4 ville förlänga mitt kontrakt med ytterligare tre år och efter viss omförhandling har jag nu skrivit på vilket känns väldigt kul då jag trivs mycket bra på kanalen och med mitt jobb,” skriver Linda Lindorff i ett sms.

Kontraktet innebär klirr i kassan för programledaren som under 2017 hade en fastställd förvärvsinkomst på 686 100 kronor. På tre år innebär detta en lön på drygt två miljoner svenska kronor.

Orsaken till ändringen: ”Fastnat lite”

I samband med det nya kontraktet med TV4 beviljade kanalen henne tillståndet att blogga på en annan plattform – därav den kommande bloggsatsningen med Bonnier media som kommer att ha ”ett annat fokus” och inte vara lika ”starkt knuten till programmen” som Lindorff arbetar med i TV4.

”Jag älskar att skriva och blogga men hade fastnat lite i att mest bara pusha för mina program så det här ger mig en härlig nytändning. Det är en rolig idé och jag har bra hjälp med att komma i gång,” skriver Linda Lindorff i ett sms.

Den 30 december skrev Linda Lindorff sitt sista inlägg på den gamla bloggen. Sedan dess har det varit tyst – men läsarna behöver inte vänta särskilt länge på nytt innehåll från Linda Lindorff. Till Expressen avslöjar hon att bloggflytten kommer ske inom kort.

– Förhoppningsvis i mitten av januari, säger TV4-profilen.

https://www.instagram.com/p/B7Q6Qc3HxL0/

Lindorff tips till ”Bonde söker fru”-deltagarna: 

Linda Lindorffs råd till bönderna: Man behöver inte ligga direkt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.