Foto: JANERIK HENRIKSSON/TTFoto: JANERIK HENRIKSSON/TT
 Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT
Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Linda Lindorff. Foto: OLLE SPORRONGLinda Lindorff. Foto: OLLE SPORRONG
Linda Lindorff. Foto: OLLE SPORRONG

Linda Lindorffs ilska mot oönskade penisbilder

Publicerad

Programledaren Linda Lindorff har ilsknat till efter att ha fått oönskade snuskbilder. 

En främling har skickat en bild på sitt blottade kön till TV4-profilen. 

”Jag vill inte ha det. Det är olämpligt och osexigt och det stör mig”, skriver hon i sin blogg.

Linda Lindorff, 45, är programledare för ”Bonde söker fru” och har under flera år haft miljonpublik i sina tv-program på TV4.  

Men kändisskapet har en obehaglig baksida. Programledaren har vid flera tillfällen mottagit oönskade snuskbilder från främlingar – däribland när hon medverkade i Let's Dance.

Lindorff berättar på sin blogg att hon nu mottagit en ny oönskad bild. TV4-profilen ryter till i inlägget och skriver:

”Det här är banne mig inte okej! Jag är rätt tolerant av mig men när man vaknar upp och får sånt här till morgonkaffe blir jag rent illamående. Jag har inget emot sexiga bilder generellt men jag den här typen av personliga porrbilder får ni gärna sluta skicka”

 

LÄS MER: Modellens hämnd efter nakenbilderna 

 

Linda Lindorff: ”Sluta!”

Linda Lindorff berättar att det var fler som hörde av sig med oönskat snusk när hon medverkade i Let's Dance och att hon då bad personerna att sluta. 

TV4-profilen är tydlig i inlägget med att hon inte vill ha den här typen av bilder och skriver avslutningsvis: 

”Sluta! Jag går inte i gång på detta. Jag vill inte ha det. Det är olämpligt och osexigt och det stör mig”

 

LÄS MER: Modellens hämnd – skickade penisbilder 

 

Expressen har tidigare rapporterat om kroppsaktivisten och Let's Dance-deltagaren Stina Wollter som mottagit oönskade könsbilder. Wollter svarade personen med att skicka tillbaka bilden – och sprida den till hans påstådda meningsfränder. 

Att skicka könsbilder till främlingar kan vara brottsligt, vilket SVT rapporterat om tidigare. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag