Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Lindorffs avslöjande om nya ”Bonde söker fru”

Linda Lindorff om extrema hettan som försvårade inspelningarna
Efter att tysk tv sett henne i ”När och Fjärran” fick hon ett minst sagt märkligt förslag.Foto: Stella Pictures

Under 18 år har Linda Lindorff varit TV4 trogen.

Nu berättar hon om sin speciella deal med kanalen och samarbetet efter så många år – men också om andra minst sagt udda erbjudanden hon fått.

Efter 15 säsonger av ”Bonde söker fru” och 16 år tillsammans med maken Jacob har hon också lärt sig ett och annat om kärlek.

– Jag tror väldigt väldigt mycket på att vara närvarande. Jag tror att man ska ta vara på stunden hela tiden, man ska inte sitta och planera framåt för mycket, säger hon.

Programledaren Linda Lindorff är just nu aktuell med den 15:e säsongen av TV4-programmet ”Bonde söker fru” som sänds i höst. 

Efter 18 år på kanalen är hon en erfaren programledare och har inga planer på att sluta.

– Jag har ju ett speciellt avtal med TV4 som gör att jag är där tre år åt gången. Så jag får inte göra andra saker, säger hon.

Men trots hennes trogna samarbete med kanalen så har hon fått andra erbjudanden under åren.

Såg henne äta marsvin

– Det var en tysk kanal som hörde av sig och ville att jag skulle komma ner och laga mat i tv. Och jag tyckte det här var så speciellt för jag är ju inte kock. Och de sa ´nej men det lär du dig, du får recept´. Men jag kunde inte tyska heller och de sa ´det kan du också lära dig´. 

Hon fick veta att den tyska kanalen sett henne i programmet ”När och fjärran” där hon bland annat åt marsvin i Peru och tyckte att hon var rolig.

– Då kände jag mig väldigt speciellt utvald. Men jag tog inte jobbet. Men ibland tänker jag, tänk om jag hade tackat ja, vad hade hänt då i mitt liv?

Linda Lindorff är dock nöjd med beslutet att stanna kvar på TV4 och samarbetet mellan henne och kanalen tycker hon fungerar mycket bra.

– Om jag känner mig uppskattad av fyran, herregud! Det är så otroligt när man tänker på det, jag har ju varit där i 18 år och det är klart att jag har hunnit göra så mycket roligt så att det är klart att jag känner att jag vill vara TV4 trogen.

Linda Lindorff säger att hon har ett hektiskt familjeliv.Foto: GRANLUND PICTURES / STELLA PICTURES GRANLUND PICTURES

Trots att Linda Lindorff jobbar en hel del så är det viktigt för henne att få tid för familjen. På Instagram visar hon ofta upp familjens hektiska liv men tennismatcher, resande och matlagning. 

Hur hinner ni med allt?

– Jag är väldigt bra på att vara närvarande på den plats jag är. Det finns för mig inget bättre än att vara med min familj och med mina barn och när jag väl jobbar så tycker jag att det är skönt att vara där. Jag tror att jag är bra på att maximera tiden, säger hon och fortsätter:

– Jag gör inte så mycket annat, jag går inte på fester. Det är så, jag jobbar och sedan är jag med familjen och njuter av det. Tennis och matlagning har blivit en stor del av mitt liv. Det är det som händer när jag är ledig. Barnen spelar ju så himla mycket så det är egentligen varje helg och alla ledigheter. Vi kan inte längre vara hela jullovet uppe i Lappland för då är det turnering. Då anpassar man sig efter det. Jag tycker att det är kul att barnen har en sådan passion till den här sporten. Det blir något väldigt speciellt när hela familjen är engagerad.

”Prioriterar familjen före allt”

Och hur är det med dig och din man Jacob? Hinner ni med varandra i allt detta?

– Ja men det gör vi ju faktiskt. Vi har mycket familjetid och prioriterar familjen före allt annat. Vi har ju haft olika faser i livet då vi prioriterat att vara på middagar och ute när vi har kunnat det, men just nu tycker vi att det här är det absolut bäst. 

Linda Lindorff och maken Jacob Lindorff har varit ett par sedan 2004 och har hunnit skaffa en familj med tre döttrar ihop.

Vad är dina bästa tips för att få kärleken att hålla?

– Jag tror väldigt väldigt mycket på att vara närvarande. Jag tror att man ska ta vara på stunden hela tiden, man ska inte sitta och planera framåt för mycket. Och aldrig ta någonting för givet. Det är väl egentligen det, att man hela tiden ser varandra och alltid kan man prata om allt. Och att inte efter tolv år ta något för givet, att fråga ´hur mår du i dag?´ det kan räcka. 

Inspelningen av Bonde söker fru liknar inte någon av de tidigare, säger Lindorff.Foto: KARIN WESSLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

När Expressen pratar med Linda Lindorff är hon mitt uppe i de sista förberedelserna inför premiären av den 15:e säsongen av ”Bonde söker fru” och hon har precis varit ute och besökt alla bönder igen för att se hur det har gått med kärleken på gårdarna. 

”Bonden ska in till sjukhuset”

– Det är en säsong som inte liknar något annat av flera olika anledningar. Den är full av dramatiska vändningar. Jag trodde nog själv att jag inte skulle kunna bli överraskad och förvånad på det här viset efter 15 år, men jo. I år hände det något som aldrig har hänt förut. Jag tappade hakan.

I och med corona så har produktionen fått tänka om och sett till att alla följer rekommendationerna för att programmet skulle kunna bli av. 

– Vi har faktisk på en gård pausat inspelningarna då bonden fick lite krax i halsen. Då pausade vi direkt och kollade och det var ingenting. Men framför allt så måste man pausa, ta alla från gården, bonden ska in till sjukhuset, vänta in svaret och sedan dra i gång igen när man har fått bekräftat att det inte var någonting. 

Linda Lindorff avslöjar att tittarna kommer att få se allt från spirande kärlek till en känslomässig chock i årets säsong.

– Det är mycket dramatiska vändningar och det händer saker, det är rena rama vilda västern känslomässigt. Varför springer hon ut till skolas mitt i natten och hur ska vi få henne tillbaka? Säger hon och fortsätter:

– Vi har också känt att bönderna, vi som jobbar med detta och alla i hela världen behöver ett år som detta, att få känna av kärlek också. Vi behöver kärlek mer än någonsin 2020. 

 

Linda Lindorff

Ålder: 48.

 

Gör: Programledare och journalist.

 

Bor: I villa på Lidingö.

 

Familj: Make Jacob Lindorff, 47. Döttrarna Lykke, 12, Wilhelmina, 11, och Benedicte, 7.

 

Aktuell: 15:e säsongen av ”Bonde söker fru” som har premiär den 23 september på TV4 och TV4 Play.

 

Här är bönderna i årets ”Bonde söker fru”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.