Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Lindorff stöttades av maken genom kaoset

Linda Lindorff är programledare för ”Wild kids” med premiär på lördag i TV4.
Foto: TV4 pressbild
Foto: TV4 pressbild
Foto: TV4 pressbild
”Han är min stora kärlek”, säger Linda Lindorff om maken Jacob Lindorff.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: Stella Pictures
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Linda Lindorff med döttrarna Benedikte, Wilhemina, Lykke och kompisen Tiana.
Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
1 / 8

Produktionsbolagen fick ha möten för att få ihop Linda Lindorffs schema – i höstas hade programledaren så mycket att göra att det ”svindlade till”.

Men stöttning av arbetsgivaren, familjen och maken Jacob ger henne energin att orka hålla det höga tempot.

– Han är min stora kärlek, vi känner varandra så otroligt bra efter alla de här åren och genom saker som har varit tuffa, säger Linda Lindorff, aktuell som programledare för TV4:s ”Wild kids”.

Nu är det premiär i TV4 för ”Wild kids” som leds av programledaren Linda Lindorff. Programmet har fått bästa sändningstid på lördagskvällarna, trots att deltagarna är ovanligt unga – bara 10-13 år.

– Det är så mycket mer än ett barnprogram. Man får se deras relationer med varandra, stentuffa tävlingar och hur de klarar av livet tillsammans. Formatet är en klassisk dokusåpa på så vis, det påminner om både ”Farmen” och ”Robinson”, säger Linda Lindorff.

Det har kallats för den tuffaste säsongen av ”Wild kids” hittills, och under de tre veckor långa inspelnigarna har barnen ingen kontakt med omvärlden.

Får de prata med sina föräldrar?

– Nej, och det kanske är det svåraste av allt för barnen. Det är en del av själva upplägget för ”Wild kids”. Att lämna sin trygga familj, föräldrar och bästa kompisar. Även om man klarar att sova i stuga och tävla, så är man långt borta och med helt nya vänner. Sen är vi många vuxna runt omkring och jag finns där hela tiden, så det finns en trygghet. 

När du är involverad brukar det uppstå förälskelse, är det något vi kan förvänta oss?

– Unga barns känslor är oskyldiga och charmerande, det blir rosiga kinder och fnitter. Man tycker något och vet inte riktigt om det är vänskap eller kärlek – jodå, det finns också.

Lindorff om kärleksstödet: ”Förra året var fullkomligt kaotiskt”

Förra året spelade du in ”Wild kids”, ”Bonde söker fru”, ”Bönderna berättar allt” och ”Bonde söker fru – jorden runt” som krävde långa flygresor världen över. Hur gör du för att inte gå in i väggen?

– Förra hösten var fullkomligt kaotisk. Jag hade inte många dagar ledigt överhuvudtaget. De olika produktionsbolagen hade möten där de fick korslägga mina scheman för att få ihop det. Då var det nästan så det svindlade till, det var galet. 

– Samtidigt så är alla jag jobbar med så otroligt proffsiga. Jag har backning och gör roliga program. Men sen när jag är ledig, då är jag bra på att vara ledig. Jag är jättebra på att stänga av telefonen, att vara närvarande med mina barn och ta vara på min lediga tid. Varje dag och varje timme är viktig.

Att få ihop familjelivet med tre döttrar och de intensiva jobbperioderna kan vara krävande. Men Linda Lindorff menar att det går – mycket tack vare maken sedan 11 år, Jacob Lindorff .

– Jacob är en väldigt närvarande pappa. Han och jag delar upp det väldigt väl, när jag jobbar mycket tar han ett större ansvar. Eftersom han vill vara den pappa han är, så funkar det. Där har vi hittat en fin lösning.

På vilka fler sätt är din man ett stöd för dig?

– Han är oerhört kärleksfull och omtänksam. En klok man. Jag känner mig alltid väldigt trygg i hans närvaro. Han är min stora kärlek, vi känner varandra så otroligt bra efter alla de här åren – och genom saker som har varit tuffa också. Jag är väldigt tacksam att jag har min Jacob. 

Lindorff: ”Påfrestande för familjen”

Familjen är nummer ett för Linda Lindorff, även om hon befinner sig timmar bort på en tv-inspelning väljer hon att åka hem bara för att få ett par timmar ihop.

– Jag tycker om familjen och kämpar rätt mycket för att kunna vara med dem. Jag åker gärna tillbaka när jag har varit på inspelning för att sova ihop med min familj och sedan åka hela vägen tillbaka igen dagen efter, om det går. 

Programledaren kan nästan känna att hennes närmaste kan tröttna på hennes vilja att vara nära.

– Jag vill ha min flock samlad. Jag mår som bäst när Jacob och barnen är runt mig, det kan ibland vara påfrestande. Plus att jag är lite överbeskyddande, jag har svårt att släppa det där att jag hela tiden vill vara med och vara nära. Utöver det tror jag att jag är väldigt glad, snäll och hjälpsam att leva med.

Förhandlade fram nytt kontrakt med TV4

Samtidigt som ”Wild kids” visas i tv så spelas just nu en ny säsong av ”Bonde söker fru” in – hur gör man kärleksreality i coronatider?

– Tittarna kommer märka att det är annorlunda. Vi har inga stora samlingar på Sundbyholms slott, och bönderna träffar sina brevskrivare i utspridda grupper. Det är upp till vuxna människor att göra vad de vill – vi kommer aldrig pusha dem att göra något de inte vill. Men även 2020 kommer folk att bli kära, förhoppningsvis. Vi kan inte bara helt deppa ihop i detta mörker, det måste finnas utrymme för folk att bli förälskade även i år. Jag har inte sett några pussar och kramar. Men det finns 100% glöd och romantik i luften.

Du skrev nyligen ett nytt treårskontrakt med TV4 – är du en tuff förhandlare?

– Jag vet att jag är uppskattad och känner mig behövd, det gör att man kan ha rimliga önskemål. Precis som alla som går till förhandling så vill man ha någon slags skillnad när man går vidare. Jag är nöjd, och tror inte jag är särskilt svår att ha att göra med.

”Wild kids” visas i TV4 på lördag kl 20 och finns sedan tidigare på C More.


Linda Lindorff

Ålder: 48.

Gör: Programledare på TV4.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Maken Jacob Lindorff, 46. Döttrarna Lykke, 12, Wilhelmina, 10, och Benedicte, 6.

Aktuell: Leder ”Wild kids”, spelar in nya säsongen av ”Bonde söker fru”. Spelar in en till säsong av ”Wild kids” längre fram i år. En ny säsong av ”Bonde söker fru – jorden runt” är i planeringsstadiet.

Linda Lindorff tipsar – favoritplatser i norra Sverige

”Järvsö, bara tre timmar från Stockholm, där 'Wild kids' spelas in”. Vacker natur, fina boenden, bra fik och restauranger. Man kan cykla och vandra på fjället.”


”Lappland! Jag är född och uppvuxen i Vilhelmina och fortsätter man norrut mot Stekenjokk, Klimpfjäll, Saxnäs eller Tärnaby finns det otroligt fina vandringsstråk. Man kanske hört talas om midnattssolen men att uppleva när solen kryper längs fjällkanten är faktiskt magiskt. Om man har fiskekort kan man fiska öring, njuta av stillheten och naturen. Vi fjällvandrar varje sommar med barnen och de tycker det är helt fantastiskt.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.