Linda Bengtzing är trött på kroppshetsen. Foto: STELLA PICTURESLinda Bengtzing är trött på kroppshetsen. Foto: STELLA PICTURES
Linda Bengtzing är trött på kroppshetsen.  Foto: STELLA PICTURES
Linda Bengtzing. Foto: SVEN LINDWALLLinda Bengtzing. Foto: SVEN LINDWALL
Linda Bengtzing. Foto: SVEN LINDWALL

Linda Bengtzings protest efter kroppshetsen: ”Sluta”

Publicerad

Linda Bengtzing är trött på kroppshetsen. 

Nu gör hon ett protestinlägg på Instagram, där hon visar upp sin bikinikropp och skriver:

”Kan vi inte bara hylla att kroppen funkar och vara glad över den hydda vi bor i! En ära att få vårda och älska sin rullande mage”.

Linda Bengtzing, 44, är njuter av försommaren i Spanien. 

Mitt i solsemestern lägger artisten upp ett protestinlägg på Instagram – hon är trött på kroppshetsen. 

Iklädd bikini sitter hon lutad mot en vägg och rullar med magen. 

 

LÄS MER: Bengtzing avslöjar lyxlivet i Spanien 

 

 ”Jag är kraftigt less”

I texten till videoklippet skriver Linda Bengtzing: 

”Lösenord; sluta hetsa! Vi ser alla olika ut och jag är kraftigt less på alla extrema åt båda håll som på nätet ska ställas mot varandra! Du är ok på det sätt du väljer att se ut eller trivs med! Trivs DU inte - gör något åt det.”

Hon fortsätter:

”Oftast är det härligt med kampen mer än resultatet! Är du resultatfixerad. Ok det med! Så här ser jag ut - utan att dra in magen! Jag ska ha mens och kan rulla mage! Sjukt stolt. Jag är 44 år och burit två ungar med kroppen! Tränar när det funkar och äter ALLT nästintill när jag vill!!”.

https://www.instagram.com/p/Biw_ExFhJY7/

 

LÄS MER: Linda Bengtzing visar upp stora förändringen 

 

 Linda Bengtzings uppmaning

Linda Bengtzing berättar även om två vänner som hon lider av sjukdomar.

”Jag har en vän med diabetes som kämpar med sin kropp. På flera vis - glad så länge den funkar. En annan vän har dragits med cancer så länge så cancern borde skämmas och hon kämpar på sitt vis”, skriver Linda Bengtzing. 

Hon avslutar inlägget med en uppmaning att älska kroppen:

”Kan vi inte bara hylla att kroppen funkar och vara glad över den hydda vi bor i! En ära att få vårda och älska sin rullande mage eller vad det nu kan va! Heja oss!!!”.

Expressen söker Linda Bengtzing. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag