Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linda Bengtzings oro: ”Hittade en knöl i bröstet”

Artisten Linda Bengtzing berättar på Instagram att hon hittat en knöl i bröstet.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linda Bengtzing berättar om sin oro när läkare efter mammografi hittade en knöl - som visade sig vara ofarlig.

”Man hade hittat en knöl i mitt ena bröst som akut behövde undersökas,” skriver hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Att sen få sitt friskintyg var underbarast! Samma dag satt jag tom, ledsen OCH superglad hemma & grät. Äntligen tårar.”

Linda Bengtzing, 48, beskriver en ”tuff tid” i ett instagraminlägg som en del av en kampanj för att uppmärksamma Bröstcancerförbundet och den internationella bröstcancermånaden oktober, som även kallas för ”rosa oktober”.

”Efter min ett år (p.g.a covid) sena mammografi levde jag på utan oro för senaste tillplattningen. Åkte på semester i Spanien i juni och redan efter några dagar damp ett sms ned. Man hade hittat en knöl i mitt ena bröst som akut behövde undersökas.

”Jag hade tre v. kvar på semestern. Det blev en mardröm. Jag gick från dödsångest till kämpaglöd till acceptans,” skriver artisten.

Väl hemma och efter undersökning kunde dock faran avblåsas, då det visade sig att knölen inte var bröstcancer. 

”Att sen få sitt friskintyg var underbarast! Samma dag satt jag tom, ledsen OCH superglad hemma & grät. Äntligen tårar,” skriver Linda Bengtzing.

https://www.instagram.com/p/CjLw-vKouK7/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Tidigare under lördagskvällen la Linda Bengtzing upp ett inlägg på Instagram där hon berättade om kommande besked.

”Nyss. För länge sen. Oro. Skräck och läkning. Det finns något viktigt jag inte delat med er kära följare. Jag kommer göra det i dag. I kväll…. 1:a oktober”, skrev hon till en bild på sig själv i sjukhusskjorta från Sös bröstcentrum.

https://www.instagram.com/p/CjLexg6IySB/?hl=sv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.