Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Linda Bengtzings hjärtesorg – efter upptäckten

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SANNA DOLCK / KVP
Foto: MAGNUS JÖNSSON
Foto: OLLE SPORRONG

När Linda Bengtzing städade på vinden hittade hon något som gjorde henne känslosam – ett vackert kärleksbrev. 

– Det gör nästan ont att fira alla hjärtans dag efter det, säger artisten. 

Schlagerartisten Linda Bengtzing, 43, och hennes sambo sedan tio år, Peter Ståhlgren, 43, träffades när han spelade gitarr i hennes kompband och det pirrade till lite extra i Bengtzing på en gång. Men det fanns ett problem – Peter var upptagen. 

– Jag blev blixtförälskad. Men Peter var så upptagen som en man någonsin kan vara. Först försökte jag förtränga mina känslor. Jag intalade mig att det fanns någon annan för mig. Men innerst inne visste jag att jag bara ville ha Peter. Till slut bestämde jag mig för att försöka, trots att han hade flickvän. Det fick bära eller brista, har artisten tidigare berättat för Året runt. 

Och det visade sig bli ett riktigt bra beslut. I dag har paret varit tillsammans i över elva år och har två barn. 

Smärtan efter upptäckten

När Extra når henne för att prata om alla hjärtans dag har hon precis städat på vinden. Det som hon hittade från en gammal kärlek gjorde henne känslosam. 

– Alldeles nyss har jag städat på vinden för att inte samla på mig för mycket saker och då gick jag igenom gamla kärleksbrev från en av mitt livs största kärlekar och fick tag i ett brev, berättar hon och fortsätter: 

– Jag jobbade utomlands och han jobbade i Sverige och det är något av det vackraste. Jag slängde mycket, det gjorde jag men den lådan med brev den finns kvar. 

Just det brevet får hennes hjärta att slå några slag extra. 

– Det är de vackraste kärleksbrev. Jag har aldrig fått något innan och jag har aldrig fått något efter som satt sig så. Det gör nästan ont att fira alla hjärtans dag efter det.

Även om dagen framkallar vemodiga känslor för Linda Bengtzing så stoppas hon inte utav dem. Hon fortsätter att fira alla hjärtans dag.  

– Jag har inga planer men nu får jag sätta fart. Jag får sätta mig ner och skriva ett kärleksbrev, säger hon. 

Bengtzing: ”Inga problem att vara kaxig”

Trots att situationen var komplicerad när hon träffade Peter Ståhlgren, kände Linda inga samvetskval över det faktum att han hade en relation. 

– Nej, det har jag aldrig haft! Finns det en annan tjej med, eller till och med fru, så är det deras problem – inte mitt, har hon tidigare sagt i "Kändispodden".

Linda tvekade aldrig när det gällde att satsa på kärleken.

– Det var första gången jag kände att det var rätt. Då var det inga problem att vara kaxig, säger artisten.

På nyårsafton 2015 tog hennes sambo mod till sig och ställde den stora frågan. "Han, min fina älskling gick ner på knä och friade! Jag ska gifta mig!!!" skrev Bengtzing på Instagram då.