Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Bengtzings bebis nära att dö

Linda Bengtzing berättar hos radioprogrammet Rix Morronzoo om den dramatiska födseln av sonen Nisse.Foto: Christian Örnberg
Linda Bengtzing med sambon Peter Ståhlgen. Tillsammans har de dottern Vera och sonen Nisse.Foto: Yessica Thor
Linda Bengtzing är en rutinerad schlagerdeltagare. På lördag är hon med i fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik.Foto: Christian Örnberg

Artisten Linda Bengtzing, 39 – aktuell i Melodifestivalen – och hennes man Peter Ståhlgren, 39, längtade efter att ge dottern Vera, 4, en lillebror.

Men det blev en högdramatisk förlossning.

– Om jag och Nisse hade levt i ett annat land hade vi antagligen varit döda, säger Linda i en intervju i Rix FM och Rix Morronzoo som sänds fredag morgon från Sotji.

FAKTA

Sju personer kom in i förlossningsrummet när Linda Bengtzing fick svårigheter att föda sin Nisse.

Öppen bjudning betyder att ansiktet är vänt uppåt, vilket innebär risker.

Man kan då använda sugklocka, som i Bengtzings fall. Då måste dessutom en person kontrollera barnets hjärtljud. Eller om det inte går får man göra akut kejsarsnitt.

Det är för Adam Alsing, Brita Zackari och Marko "Markoolio" Lehtosalo som Linda Bengtzing berättar om den dramatiska förlossningen före jul – som riskerade att sluta riktigt illa, i värsta fall med babyn Nisses död.

– Han låg i "öppen bjudning", vilket betyder att han hade ansiktet framåt. Den sista halvtimmen av förlossningen var väldigt dramatisk. Hjärtljudet gick ned. Jag förstod ingenting, jag som hade skrattat hela dagen, berättar Linda Bengtzing i radiointervjun.

Nisse hade skador

Hon fick inte heller veta hur allvarligt det var.

– Det kom in en massa människor och jag fick veta, att "ungen måste ut!" Sugklockan användes i kombination med mitt krystningsarbete. Han behövde hjälp att komma ut.

När Nisse till slut räddades ut hade han skador.

– Sugklockan hade skavt upp ett stort, öppet sår på honom, säger Bengtzing i programmet.

Nu mår Linda Bengtzing och Nisse bra. I dag är hon i Örnsköldsvik för lördagens "Melodifestival."

Hon har tidigare berättat att hon och maken länge har kämpat för att få ett småsyskon till första barnet Vera.

Linda Bengtzing är veteran i Melodifestivalsammanhang. Hon var med 2005, 2006, 2008 samt 2011. Hon skulle också ha varit med 2009, men valde att föda barn i stället.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.