Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linda Bengtzing hyllas – för sin bröstuppmaning

Linda Bengtzings viktiga bröstuppmaning
Linda Bengtzing uppmanar alla kvinnor att hålla koll på sina bröst.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Detta för att upptäcka eventuella knölar i brösten. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Linda Bengzing i Melodifestivalen 2014.Foto: OLLE SPORRONG

Så här i bröstcancermånaden oktober tar Linda Bengtzing tillfället i akt att sprida en bröstig uppmaning.

På Instagram tycker artisten nu att alla ska känna på sina egna bröst – för att rädda liv.

”Jag känner igenom mina när jag smörjer mig efter dusch”, skriver hon till en bild där hon klämmer sitt egna bröst.

Artisten Linda Bengtzing, 45, har flera i släkten som har drabbats av bröstcancer. Därför väljer hon nu att slå ett slag för att alla borde känna på sina bröst, man som kvinna, för att upptäcka eventuella knölar.

”Alla kvinnor jag träffat på min Mammas sida av vår släkt, så även hon har drabbats av bröstcancer så jag antar att jag ligger risigt till. Heja oss klämmare!”, skriver Linda Bengtzing på Instagram, till en bild där hon klämmer sitt ena bröst i solljuset.

”Jag ljuger så bra”-artisten ställer frågan till sina många följare om huruvida de klämmer och känner på sina bröst för att upptäcka cancer – och konstaterar att det är en enkel åtgärd som kan rädda ens liv.

”När känner och klämmer du på dina bröst? Har du aldrig gjort det så gör det nu! För att det är gött och eller för att hittar du något som är konstigt eller ovanligt kan det rädda ditt liv. För att du upptäcker det i tid! Jag känner igenom mina när jag smörjer mig efter dusch”, berättar hon ärligt på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B36oAr3g3lB/?utm_source=ig_web_copy_link

Hyllas för sitt inlägg

Nu hyllas artisten för sitt utbildande inlägg. I kommentarerna får Bengtzing flera uppskattande hejarop från personer som själva har drabbats av bröstcancer, och vet hur viktigt det är att man håller koll.

En person skriver att hon upptäckte en liten knöl i bröstet, men väntade med att gå till läkaren tills den var större – och därför tvingades till cellgifter och strålbehandling. Något som nu får henne att fundera på hur det hade varit om hon gått till läkaren tidigare.

”Exakt!! Tänk om. Vi klämmer för dig!!”, svarar Linda Bengtzing i kommentarerna.

Expressen har sökt Linda Bengtzing för en kommentar.

Vem är Linda Bengtzing?

Vem är Linda Bengtzing?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.