Lina Ilar var nära vinsten - men snuvades på drömmen. Foto: Faksimil TV4Lina Ilar var nära vinsten - men snuvades på drömmen. Foto: Faksimil TV4
Lina Ilar var nära vinsten - men snuvades på drömmen. Foto: Faksimil TV4
Men också en halv miljon kronor som blev Fredrik Rosenkvists. Foto: Faksimil TV4Men också en halv miljon kronor som blev Fredrik Rosenkvists. Foto: Faksimil TV4
Men också en halv miljon kronor som blev Fredrik Rosenkvists. Foto: Faksimil TV4

Lina Ilar förlorade mot Fredrik i TV4:s Farmen

Publicerad

Lina Ilar snuvades på en halv miljon kronor och en livslång dröm om att vinna TV4:s "Farmen 2016".

Trots det unnar hon Fredrik Rosenkvist vinsten.

– Jag tror att jag gick in lite för hårt. Jag gick in bara för att vinna, säger hon.

Lina Ilar, 22, från Falun var bara några poäng ifrån att vinna finalen och ta hem vinsten som hon drömt om sedan hon började titta på "Farmen" 2001.

Men när det väl gällde blev hon nervös.

– Mina ben skakade, jag stod och darrade för jag var så nervös. Det var helt sjukt, jag gick in i någonting, det var konstigt, säger Lina Ilar.

I efterhand kan hon tycka att hon gick in i tävlingen lite för hårt.

– Jag gick in bara för att vinna, så karma is a bitch säger man ju. Där fick jag, säger hon och fortsätter:

– Men jag är otroligt glad att jag stod där med Fredrik. Mitt mål var hela tiden att stå där antingen med Camilla eller Fredrik, så jag unnar verkligen honom vinsten. Han är värd det, han är en fantastiskt fin människa.

 

 

LÄS MER: Lina Ilar visade brösten för Fredrik Rosenkvist: "Panik"

 

 

Lina Ilar kom tvåa i TV4:s "Farmen"

Lina Ilar har alltid drömt om att vinna "Farmen", för pengarna hade hon bland annat tänkt köpa en ny bil.

– "Farmen" är ju ganska stort i Dalarna och jag har kollat på det sedan det började gå på tv, jag har verkligen tänkt: "Åh, där vill jag vara med när jag blir stor".

Anledningen till att Lina Ilar sökte till programmet var för att hon ofta tyckte att hon kunde bättre själv.

– Man sitter hemma i tv-soffan och kan allting och tycker att allt är så himla lätt, så jag har nästan blivit irriterad tidigare när jag kollat på "Farmen" och de inte har kunnat kunskapsfrågorna. Min mamma sa: "Men är du bättre själv då?", och jag svarade: "Ja, det är jag faktiskt".

 

 

LÄS MER: Lina Ilars gyttjebad med grisarna i TV4:s "Farmen"

 

 

Lina Ilar efter programmet: "Det är tragiskt"

Lina Ilar trivs i rutan och vill inte att det ska ta slut - nu öppnar hon upp för fler tv-jobb i framtiden.

– Det är tragiskt, jag tycker att det är lite sorgligt. Jag vet inte vad som händer med mig nu, jag är öppen för förslag. Det hade varit riktigt fränt att vara med i "Stjärnhoppningen".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag