Lina Hedlunds olycka – farliga missen på scenen

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

I sitt Melodifestivalen-nummer har Lina Hedlund med sig en rekordhög trappa som hon går ner för i höga klackar.

Under torsdagens repetitioner hände det som inte får hända – artisten tappade fotfästet och snubblade i trappan.

Tidigare Alcazar-medlemmen Lina Hedlund, 40, gjorde succé som soloartist i Melodifestivalens tredje delfinal i Leksand. Hon gick direkt till final med bidraget ”Victorious” och var därmed klar för finalen i Friends arena i Stockholm.

Men under torsdagens finalrepetitioner uppstod problem när Lina Hedlund snubblade i sin rekordrekvisita – artisten har med sig den högsta trappan någonsin i Melodifestivalen. 

Under numret gick Lina Hedlund ner för de tio stegen, iförd höga klackar och släp, och tappade plötsligt kontrollen. Produktionen och pressen i arenan drog efter andan, men efter några sekunder lyckades hon återfå balansen. 


Lina Hedlund: ”Allt kan hända”

Strax innan repet fick Lina Hedlund frågan om hon har någon rädsla för att snubbla. Artisten svarade då att det inte är första gången hon går i en brant trappa, och att det är något hon har blivit skicklig på.

– Jag har ju gått i trappor i 20 år i klackskor. Så jag känner mig ganska säker där. Men sen kan så klart allting hända. Men det gäller att bara satsa. Inte tveka. Då brukar det gå bra, sa hon.

Lina Hedlunds pressansvariga Emelie Rosenblad meddelade under kvällen att artisten mår bra – och inte planerar några ändringar i numret.

”Ja så kan det gå. Hon är väldigt nöjd som det är, så det tror jag inte”, skriver hon i ett sms.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.