Lina Hedlunds kärleksbeslut med Nassim Al Fakir: ”Viktigt”

Lina Hedlund och Nassim Al Fakir under ”Melodifestivalens” efterfest.
Foto: SVEN LINDWALL
Lina Hedlund.
Foto: SVEN LINDWALL
Lina Hedlund som programledare i ”Melodifestivalen”.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Lina Hedlund och Nassim Al Fakir under ”Melodifestivalens” efterfest.
Foto: SVEN LINDWALL

Lina Hedlund har till följderna av coronapandemin tvingats till en sommar med uteblivna spelningar och gig.

I stället har hon tillbringat tid med familjen – och åker nu på kärlekstripp med maken Nassim Al Fakir någon timme utanför Stockholm. 

– Det är viktigt att planera in lite vuxentid. Vi ska åka någon timme utanför stan och bo på hotell. Det blir jättemysigt, säger hon. 

Lina Hedlund har precis kommit hem från en tur till Hälsingland. Tillsammans med fästmannen Nassim Al Fakir och barnen har hon hälsat på släkt och vänner för första gången sedan coronapandemin lamslog världen. 

– Vi har inte varit där sedan i julas. Jag har inte träffat min mamma på jättelänge, men nu när restriktionerna lättat känns det fantastiskt fint att få träffa dem igen, säger Lina Hedlund. 

Trippen varade i två veckor och tanken är att de ska åka tillbaka om en vecka. Men först ska Lina Hedlund och Nassim Al Fakir göra en kortare resa för att få lite egentid och komma bort från den intensiva vardagen som småbarnsföräldrar. 

– Det är viktigt att planera in lite vuxentid. Vi ska åka någon timme utanför stan och bo på hotell. Det blir jättemysigt. 

”Älskar att jobba mycket”

En intensiv period som programledare för ”Melodifestivalen” byttes ut mot en lugnare vardag. Lina Hedlund beskriver det som att allt gick från sexans växel till motorstopp.

Faiblessen till jobbet och det höga tempot skapade dock andra kreativa vägar. Under våren ville hon sprida ljus i den mörka coronastunden och kom på idén till ”Karantänsessions”, som genomfördes i Globen med flera välrenommerade artister. 

– Jag älskar att jobba mycket och älskar när det är högt tempo. Jag var fortfarande full av energi efter mello och det gick ganska snabbt att vara driven i den här karantänsession som jag fick idén om. 

– Det höll ju också i gång en och det var underbart att få fortsätta jobba, träffa kolleger och göra musik. Nu, sedan en månad tillbaka, har jag litegrann börjat tänka ”vad är det här? Hur ska det här bli?”.

Mer tid med familjen

Lina Hedlund tycker det är psykiskt påfrestande att inte kunna köra på i vanlig ordning. Arbetet är en så stor del av hennes liv och identitet. 

Samtidigt finns det positiva effekter av inställda gig och mindre arbete. Hon har fått mer tid med familjen och fästmannen Nassim Al Fakir, som sitter i en liknande sits. 

– Sen är det alltid både och. Man ska inte ha för mycket tid ihop. Jag är så van att åka i väg och älskar att åka i väg. Då är det mysigare att komma hem. Jobbet är för mig en sån energikälla. Det är viktigt att ta sig den egentiden också. 

– Men klart det har varit coolt att få så mycket tid tillsammans. Barnen har ju haft mig hemma varje helg och det var längesen det var så. Jag tror att det har varit jättevärdefullt. 

Går du och Nassim varandra på nerverna ibland? 

– Det gör man väl. Jag är ganska rastlös av mig och kan nog vara rätt jobbig att ha i närheten när den väl pockar på. Då är det som att jag vill springa i väg och jag älskar känslan av att vara på väg nånstans, oavsett om det är ett gig eller en resa.

Parterapin med Nassim Al Fakir

Lina Hedlund och Nassim Al Fakir blev ett par för elva år sedan. Hon tror att framgångsreceptet i förhållandet har varit att de verkligen satsat på varandra och gått i parterapi. 

– Nu var det i och för sig några år sedan vi gick i parterapi, men jag tror det är viktigt att våga ta det klivet och utvecklas individuellt på det sättet. Det har varit superbra för vårt förhållande. 

Parterapin gav dem verktygen att lyssna och kommunicera bättre med varandra. Enligt Lina Hedlund är ”kärlek och muskler en färskvara” som man hela tiden måste lägga energi på. 

– Det är därför som vi har varit duktiga på att boka in den här trippen. 

Bröllopsplanerna med maken

Nassim Al Fakir friade till Lina Hedlund under annorlunda former. I SVT:s direktsändning av ”Sweden International Horse Show”, där hon var en av deltagarna, kom han in i en romarvagn, dragen av fyra hästar.

Iklädd romarutrustning gick han ner på knä och frågade om hon ville gifta sig med honom. Svaret blev ja. Sedan dess har paret planerat för ett kommande bröllop. 

– Vi har ändå kommit ett litet steg på vägen och har faktiskt börjat kolla på lite ställen. Sen har vi inte satt något datum. Just nu känns det absurt att planera ett bröllop, samtidigt som det känns väldigt härligt att få göra det. 

Systern Hanna Hedlunds stöd

Familjen är viktig för Lina Hedlund. På somrarna tillbringar hon och familjen mycket tid med systern Hanna Hedlund och hennes man Martin Stenmarck. 

Sedan fyra år tillbaka kör systrarna varje sommar ”Allsång med Lattas döttrar”, en hyllning till deras pappa Latta Hedlund som dog för fyra år sedan, på en hembygdsgård i Hårga. 

– Nassim och Martin är uppe och gästar. Barnen kommer också upp om de vill. Mamma är alltid där och finns till hands. Det har blivit en fantastisk familjetradition. 

I år fick dock allsången ställas in på grund av covid-19. I stället har Lina och Hanna Hedlund stöttat varandra och hittat andra vägar att göra saker tillsammans. 

– Hanna och jag har startat en podd. Det hade aldrig hänt utan corona. Den heter Lattas döttrar-podden. Det är såna saker som aldrig hade hänt annars, vi hade inte haft den tiden och varit ute på olika ställen med gig. 

Det här är Lina Hedlund

Ålder: 42.

Familj: Maken Nassim Al Fakir och sönerna Tilo Al Fakir, 8, och Eide Al Fakir, 3. 

Född: Kilafors. 

Bor: Hus på Lidingö.

Gör: Artist och programledare

Aktuell med: Nytt hemligt tv-uppdrag på SVT och podcasten ”Lattas döttrar”. 

Artisten överraskade fästmannen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.