Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lina Hedlunds kaos - vägrar byta trots olyckor

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Under genrepen hände det som inte får hända: Lina Hedlund tappade fotfästet i trappan och snubblade i sitt långa släp.

Trots klädkaoset håller artisten fast vid att hon tänker genomföra finalsändningen i sin mantel – en specialdesignad kärleksgåva av fästmannen Nassim al Fakir.

– Det är jag i den, han har utgått från mig. Jag är omgiven av hans kärlek, säger hon.

Under torsdagens repetitioner snubblade Lina Hedlund, 40, i sin rekordbranta trappa – artisten har med sig den högsta trappan någonsin i Melodifestivalen. 

Lina Hedlund gick ner för de tio stegen, iförd höga klackar och långt fladdrande släp. Plötsligt tappade hon kontrollen. Presskåren i arenan drog efter andan, men efter några sekunder lyckades hon återfå balansen.

På fredagens stängda genrep föll Lina Hedlund igen. Den här gången snubblade hon på sin mantel nere på golvet, föll bakåt och tvingades sätta en hand i golvet för att få balans. 

– Herre Gud! Jag har inte riktigt provat dansa med den här manteln. På repet råkade jag kliva på den, manteln mot det blanka golvet blev som is, säger hon.

Den långa rosa manteln beströdd med Swarovski-kristaller är ett speciellt plagg för artisten. Det är hennes fästman Nassim al Fakir, 41, som har designat den.

– Den här har Nassim varit med och designat. Han har skapat mönstret. Det är jag i den, han har utgått från mig. Jag är omgiven av hans kärlek, säger hon.

Håller fast vid manteln

På fredagskvällens genrep inför jurygrupperna höll sig Lina Hedlund på fötterna. Hennes släp fastnade i ledstången, men artisten lyckades snabbt dra ner den. 

– Det är ingen fara. Det är bara coolt om den fastnar där, det är livekänsla, säger hon.

Trots klädkaoset står Lina Hedlund fast vid att hon ska genomföra finalsändningen i samma utstyrsel.

– Jag har samma kläder, samma klackar, och inga planer på klädbyte. Det var ren tur att det hände på genrepet, jag är inte orolig för i kväll, säger hon.

 

 

Lina Hedlund: ”Allt kan hända”

Lina Hedlund har tidigare berättat att hon inte är orolig över att gå i en brant trappa, utan att hon har rutin på det.

– Jag har ju gått i trappor i 20 år i klackskor. Så jag känner mig ganska säker där. Men sen kan så klart allting hända. Men det gäller att bara satsa. Inte tveka. Då brukar det gå bra, sa hon.

Den tidigare Alcazar-medlemmen gjorde succé som soloartist i Melodifestivalens tredje delfinal i Leksand. Hon gick direkt till final med bidraget ”Victorious” och var därmed klar för finalen i Friends arena i Stockholm.

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.