Lina Hedlunds familjefajt mot Martin Stenmarck

Lina Hedlund och Martin Stenmarck
Foto: OLLE SPORRONG
Lina Hedlund och Martin Stenmarck
Foto: OLLE SPORRONG
Lina och Hanna Hedlund i Melodifestivalen 2002
Foto: MARK EARTHY/SCANPIX / SCANPIX CODE 50050 SCANPIX SWEDEN
Martin Stenmarck och Hanna Hedlund
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

LEKSAND Det blir familjefajt i Melodifestivalens tredje delfial när Martin Stenmarck duellerar mot sin svägerska Lina Hedlund.

Hanna Hedlund kommer dock inte själv vara på plats för att se sin syster och make tävla mot varandra på lördag.

– Det är en absurd situation för henne, säger Lina Hedlund.

Två av artisterna i Melodifestivalens tredje delfinal är Martin Stenmarck, 46, och Lina Hedlund, 40. Förutom att båda är gamla rävar i musiktävlingen har de också något annat gemensamt – Martin Stenmarck är gift med Lina Hedlunds syster, Hanna Hedlund, 44.

– Det är en absurd situation för henne, syrran och mannen är med på samma gång, säger Lina Hedlund.

Hanna Hedlund kommer dock inte vara på plats i Leksand på lördag för att se sina familjemedlemmar uppträda. Hon är med i Pernilla Wahlgrens turnerande föreställning ”Kort glad och tacksam” som spelas på lördag.

– Nej, Hanna kan inte komma tyvärr. Jag tycker det är jättetråkigt, säger Martin Stenmarck.

Så hanterar de konkurrensen

Vid årsskiftet splittrades discogruppen Alcazar, som Lina Hedlund varit en del av i 11 år. Nu tar hon klivet ut som soloartist i Sveriges största musikprogram. Om att duellera mot sin svåger säger Lina Hedlund så här:

– Jag känner mig snarare trygg och glad över att Martin är här. Han har funnits med i familjen så länge att jag inte minns ett liv utan honom. 

Martin Stenmarck berättar att han hade på känn att han skulle ställas mot svägerskan redan vid beskedet att båda var klara för tävlingen.

– Jag ser inget negativt i det utan som dubbel chans att gå vidare. Vi har en skön relation, jag skulle bli oerhört glad om det går bra för Lina. Hade det varit en jobbigare familj så hade det varit värre, säger han.Systrarnas bråk i Melodifestivalen

2002 bildade systrarna Hedlund duo och stod tillsammans på Melodifestivalens scen. Enligt Lina Hedlund var det en tid med många konflikter, som ledde till att de bestämde sig för att inte jobba ihop mer.

– Det var bråkigt. Efter det tog vi ett aktivt val att vi inte skulle jobba ihop. Det blev för mycket. I dag har vi varsin tydlig väg, säger Lina Hedlund.

Trots att systrarna har valt att satsa på sina enskilda karriärer, så har de startat en gemensam sommartradition som ligger dem varmt om hjärtat. De håller i allsångskvällarna ”Lattas döttrar” i Kilafors i Hälsingland – en hyllning till deras pappa, som gick bort för tre år sedan.– ”Lattas döttrar” är bara lustfyllt och har blivit en höjdpunkt för hela familjen. Det hade varit skillnad om det hade varit ”Hanna och Linas allsång”, men det här har en annan tydlig inramning, säger Lina Hedlund.

Martin Stenmarck tog hem Melodifestivalen 2005 med låten ”Las Vegas” och har tävlat två gånger till sedan dess. På lördag uppträder han med bidraget ”Låt skiten brinna”.

Lina Hedlund är med i Melodifestivalen för sjätte gången och uppträder med låten ”Victorious”.

https://youtu.be/HK1uXzLpjDY

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.