Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lina Hedlunds beslut efter bråket med systern

Lina Hedlund: "Därför tog vi beslutet att sluta jobba ihop".
Lina Hedlund.
Foto: OLLE SPORRONG
Hanna Hedlund.

Lina Hedlund gjorde debut i Melodifestivalen 2002. 

Då framförde hon låten ”Big Time Party” med sin syster Hanna Hedlund. 

Men det skar sig och systrarna började bråka. 

– Efter det tog vi beslutet att vi inte ska jobba ihop, säger Lina Hedlund i ”Direkt med Niklas Svensson”. 

Se hela intervjun med Lina Hedlund i Direkt med Niklas Svensson.

Lina Hedlund är just nu aktuell som en av programledarna i ”Melodifestivalen” 2020. Tillsammans med programledarkollegerna Linnea Henriksson och David Sundin ska hon vägleda tv-tittarna genom Sveriges största underhållningsprogram. 

Men ”Melodifestivalen” är inget nytt för Lina Hedlund. Totalt har hon varit med sex gånger, dels solo och dels med popgruppen Alcazar. När hon gjorde debut 2002 gjorde hon det tillsammans med sin syster Hanna Hedlund – och då slutade det med bråk. 

– Jag minns att jag och Hanna bråkade. Efter det tog vi beslutet att vi inte ska jobba ihop, det går inte. I dag är det något annat, i dag har vi växt upp, säger hon i ”Direkt med Niklas Svensson”. 

Lina Hedlund tävlade mot Alcazar

Även om de i dag verkar ha rett ut bråket så vill Lina Hedlund inte svara på exakt vad bråket handlade om. 

– Nä men du vet systrar, va fan. Vi var ju unga och inte klara. Vi hade väl massor som låg där under. När man känner varandra så väl kan man inte hålla nånting för sig själv och vi är båda ganska öppna och inkännande mot varandra. Sen var det jättekul också. 

Oavsett vad det handlade om så lyckades Lina Hedlund och Hanna Hedlund ta sig till final det året. 

Året därefter var Lina Hedlund tillbaka som soloartist med låten ”Nothin can't stop me now”. Då kom hon till andra chansen och hamnade på en fjärdeplats. Parodiskt nog tävlade även popgruppen Alcazar i andra chansen det året – en grupp Lina Hedlund senare skulle tillhöra i flera år och själv uppträdda med i ”Melodifestivalen”. 

När hon nu går in som programledare är det för första gången och för Lina Hedlund har ”Melodifestivalen” alltid varit speciell. 

– Det är så roligt. Det är verkligen så fantastiskt roligt och den exponeringen du får är ju ovärderlig. Nu när man är äldre och tittar tillbaka tänker man ”wow, jag har fått möjligheten att göra det här sex gånger och fått vara mellanakt två gånger” – och nu får jag möjlighet att leda programmet. 

Se hela intervjun med Lina Hedlund

Niklas Svensson möter nya programledaren för Melodifestivalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.