Lily Allen förlorade sitt barn i sjätte månaden. Nu, flera år senare, berättar hon för första gången om händelsen. Foto: Eric RyanLily Allen förlorade sitt barn i sjätte månaden. Nu, flera år senare, berättar hon för första gången om händelsen. Foto: Eric Ryan
Lily Allen förlorade sitt barn i sjätte månaden. Nu, flera år senare, berättar hon för första gången om händelsen. Foto: Eric Ryan
"Jag höll mitt barn och det var riktigt fruktansvärt och smärtsamt - en av de svåraste saker som kan hända en människa", säger hon till The Sun. Foto: Stuart Wilson"Jag höll mitt barn och det var riktigt fruktansvärt och smärtsamt - en av de svåraste saker som kan hända en människa", säger hon till The Sun. Foto: Stuart Wilson
"Jag höll mitt barn och det var riktigt fruktansvärt och smärtsamt - en av de svåraste saker som kan hända en människa", säger hon till The Sun. Foto: Stuart Wilson
Lily Allen gifte sig med Sam Cooper 2011, då hon var gravid med dottern Ethel, 2. I dag har de även dottern Marnie, 1, tillsammans.Lily Allen gifte sig med Sam Cooper 2011, då hon var gravid med dottern Ethel, 2. I dag har de även dottern Marnie, 1, tillsammans.
Lily Allen gifte sig med Sam Cooper 2011, då hon var gravid med dottern Ethel, 2. I dag har de även dottern Marnie, 1, tillsammans.

Lily Allen: "Inte något du kommer över"

Publicerad

Lily Allen var sex månader gravid när hon förlorade sitt barn.

Nu berättar Allen för första gången om den svåra händelsen.

- Det är inte något som du kommer över. Jag höll mitt barn och det var riktigt fruktansvärt och smärtsamt - en av de svåraste saker som kan hända en människa, berättar hon till The Sun.

Lily Allen var sex månader gravid när hon i november 2010 förlorade sitt barn.

I en intervju med The Sun berättar nu Lily Allen för första gången om den fruktansvärda händelsen.

- Det är inte något som du kommer över. Jag höll mitt barn och det var riktigt fruktansvärt och smärtsamt - en av de svåraste saker som kan hända en människa, berättar hon.

Allen opererades och berättar att hon då struntade i om hon skulle ha dött av den blodförgiftning som hon drabbades av.

- Jag dog nästan. Jag var alldeles förlamad och jag brydde mig inte. Jag hade just förlorat min bebis, säger hon i intervjun.

Vid sin sida hade hon maken Sam Cooper och tillsammans tog de sig igenom den svåra och krävande tiden. Och enligt popstjärnan förde händelsen makarna närmre varandra. I december samma år förlovade de sig och gifte sig året därpå när Lily väntade äldsta dottern Ethel, 2. I dag har de även dottern Marnie, 1, tillsammans.

Vill hjälpa andra

Lily Allen har tidigare valt att inte prata om händelsen, men hoppas nu att hon kan vara ett stöd för andra genom att dela med sig av sin historia.

Hon berättar att hon tänker på barnet varje dag och att familjen har en sten med hans namn i trädgården.

- Jag tänker på honom som en del av min äldsta. Om han inte hade dött så skulle det inte varit fysiskt möjligt för vår äldsta att leva eftersom jag blev gravid så snabbt efteråt, berättar hon.

Sångerskan, som är dotter till skådespelaren Keith Allen och filmproducenten Alison Owen har även tidigare drabbats av ett missfall, då tillsammans med Chemical Brother-medlemmen Ed Simmons 2008.

Planerade fettsugning

Som mamma till två små döttrar försöker hon nu kombinera sin artistkarriär med familjelivet och hon är mån om att inte upprepa sina föräldrars misstag.

- Jag vill att mina barn ska ha en perfekt barndom. Till skillnad från min, säger hon i intervjun.

Men hon har även känt av pressen som finns i musikbranschen. Bland annat var hon på väg att skönhetsoperera magen efter att Ethel hade fötts. Men bara några dagar efter mötet med kirurgen upptäckte Lily att hon var gravid igen med Marnie och avbokade tiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag