"Lilla huset på prärien"- skådespelaren är död

Katherine MacGregor, som spelade Harriet Olsen i tv-serien "Lilla huset på prärien" är död.
Familjen Ingalls i "Lilla huset på prärien".
Foto: FOTO FRÅN TV4. / TV4
Melissa Gilbert spelade Laura Ingalls och berättar om sorgen.
Foto: - - / OKÄND
Melissa Gilbert.
Foto: SARA DE BOER / ALL OVER PRESS RETNA

Katherine MacGregor, som spelade Harriet Olsen i tv-serien "Lilla huset på prärien" är död.

Skådespelerskan blev 93 år gammal, skriver Hollywood Reporter. 

"Den kvinnan lärde mig så mycket om skådespeleri, gamla smycken, livet. Hon var frispråkig och oerhört rolig. En sann talang som skådespelerska eftersom hon kunde spela en föraktlig karaktär med så mycket hjärta", berättar Melissa Gilbert om sorgen på Instagram.

Skådespelerskan Katherine MacGregor är död. Skådespelerskan, känd framför allt för sin roll som Harriet Olsen i den populära tv-serien Lilla huset på prärien, blev 93 år gammal.

MacGregor avled i tisdags på ett pensionärshem i i Woodland Hills där hon bodde den sista tiden, skriver Hollywood Reporter.

Tv-serien "Lilla huset på prärien" sändes mellan åren 1974 till 1983 och har efteråt klassats som en kultserie. I serien spelade MacGregor den skvallrande fru Olsen, som var mamma till dottern Nellie, den karaktär i serien som kanske flest tittare älskade att hata. 


Melissa Gilbert om sorgen: "Oerhört rolig"

Efter dödsfallet har skådespelerskan Melissa Gilbert, som spelade Laura Ingalls i tv-serien, uttryckt sin stora sorg på Instagram:

"Jag har precis nåtts av orden att Katherine MacGregor dog i går. Den kvinnan lärde mig så mycket om skådespeleri, gamla smycken, livet. Hon var frispråkig och oerhört rolig. En sann talang som skådespelerska eftersom hon kunde spela en föraktlig karaktär med så mycket hjärta. Hennes Harriet Olsen var kvinnan våra fans älskade att hata. En perfekt antagonist.", skriver hon i inlägget.

https://www.instagram.com/p/BqKgVykgg7g/

Hon avslöjar också vilken viktig roll Katherine MacGregor hade under inspelningen av serien, som blev hennes egna genombrott som barnstjärna:

"Saken som människorna utanför "Lilla huset på prärien"-familjen inte vet var hur kärleksfull och omhändertagande hon var med de yngre skådespelarna. Jag älskade henne verkligen och jag finner tröst i att veta att hon är i frid nu, och enligt hennes tro, har hennes själ flyttat vidare till sin nästa inkarnation. Farväl Scottie. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi träffas igen.", skriver hon vidare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.