Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Lilla hjärtats” familjehems kamp efter tragedin: ”Återupplever det”

Melinda Jacobs var familjehemsmamma åt treåriga ”Lilla hjärtat”. I ”Sofias änglar” får familjen Jacobs nu hjälp att bygga klart sitt hus.
”Lilla hjärtat” dog tragiskt i januari när hon flyttade hem till sina biologiska föräldrar.
Foto: Kanal 5
Sofia Wistam.
Foto: Kanal 5
Melinda Jacobs: ”Varje gång jag pratar om henne så rör det upp känslor och jag återupplever det som har hänt”
Foto: Kanal 5
Melinda Jacobs var familjehemsmamma åt ”Lilla hjärtat”.
Foto: Kanal 5
Melinda Jacobs
Foto: Kanal 5
Lilla hjärtat dog tre år gammal.
Foto: PRIVAT
1 / 8

Melinda Jacobs var familjehemsmamma åt treåriga ”Lilla hjärtat”, som tragiskt dog i januari, när hon flyttat hem till sina biologiska föräldrar.

I ”Sofias änglar” får familjen hjälp att bygga klart sitt hus, för att kunna fortsätta vara familjehem åt behövande barn.

– Det var en vecka full av värme och kärlek. Det hände mycket roligt, framför allt för barnen, som vägde upp det sorgliga lite, säger Melinda Jacobs om medverkan.

I säsongspremiären av ”Sofias änglar” på Dplay åker Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström hem till Melinda Jacobs och hennes familj. Det var de som, i egenskap av familjehem, tog hand om ”Lilla hjärtat” från att hon var sju veckor. När hon vid tre års ålder lämnades tillbaka till sina biologiska föräldrar slutade det i ett uppmärksammat dödsfall för den lilla flickan. I torsdags dömdes hennes biologiska mamma för grovt vållande till annans död.

Trots tragedin vill Melinda Jacobs fortsätta vara familjehem – nästan mer än någonsin.

– Att vara familjehem är ett kall jag har haft hela mitt vuxna liv. Efter det som hände så känns det ännu viktigare att fortsätta kämpa för utsatta barn. Det blir ett sätt att ge henne någon slags upprättelse.

”Jag återupplever det”

För att ha plats att ta emot utsatta barn får familjen därför hjälp i ”Sofias änglar”, som bygger en stuga på tomten till äldsta dottern, och gör i ordning tvättstuga och badrum åt den växande familjen.

– Det var så klart helt fantastiskt, det var en jätteöverraskning när de frågade, det hade jag inte räknat med. Det har varit en jättestor grej i mitt och barnens liv. Som jag förstår det är det andra som har anmält oss, och det är ju väldigt fint och rörande, säger Melinda Jacobs.

I programmet berättar också Melinda Jacobs tre döttrar om sorgen efter ”Lilla hjärtat”, som de såg som sin egen lillasyster. Medan äldsta dottern får sin stuga för egentid, så får mellandottern en hund hon drömt om, som hon efter programmet har döpt till Lovelia.

– Varje gång jag pratar om henne så rör det upp känslor och jag återupplever det som har hänt. Men just i ”Sofias änglar” så var det så himla fint, det var en vecka full av värme och kärlek. Det hände mycket roligt, framför allt för barnen, som vägde upp det sorgliga lite. Johnnie och Mattias är så barnkära och duktiga med barn, säger Jacobs och fortsätter:

– Det är en vecka man bär med sig resten av livet. Och sen allt vi fick, det är ju helt otroligt.

”Sofias änglar” har premiär på Dplay 10 augusti, och börjar sändas på Kanal 5 med start 26 augusti.

Treåriga ”Lilla hjärtat” hittades död – mamman döms till fängelse

”Lilla hjärtat” hittades död i januari. I augusti dömdes mamman till 21 månaders fängelse för vållande till annans död.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.