Barbro ”Lill-Babs” Svensson ville sluta med turnerandet – för att få mer tid med barnen och barnbarnen. Foto: SVTBarbro ”Lill-Babs” Svensson ville sluta med turnerandet – för att få mer tid med barnen och barnbarnen. Foto: SVT
Barbro ”Lill-Babs” Svensson ville sluta med turnerandet – för att få mer tid med barnen och barnbarnen.  Foto: SVT
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: SVTBarbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: SVT
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: SVT
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: SVTBarbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: SVT
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: SVT
Lill-Babs med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ IBL BILDBYRÅ / IBLABLill-Babs med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Lill-Babs med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅNBarbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Barbro ”Lill-Babs” Svensson.Barbro ”Lill-Babs” Svensson.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson.
Malin Berghagen, Kristin Kaspersen, Monica Svensson. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBLMalin Berghagen, Kristin Kaspersen, Monica Svensson. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Malin Berghagen, Kristin Kaspersen, Monica Svensson. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Lill-Babs tårar – ville lägga av för barnen

Publicerad

Barbro ”Lill-Babs” Svensson ville sluta med turnerandet – för att få mer tid med barnen och barnbarnen. 

Hon grät när hon pratade om längtan efter familjen – något som skildras i den nya SVT-dokumentären ”Siw, Lill-Babs och Ann-Louise”. 

– Nu längtar jag alldeles för mycket. Det är den enda orsaken till att jag har lust att sluta, säger Barbro Svensson i filmen. 

I november förra året gjorde Barbro ”Lill-Babs” Svensson och vännerna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson sin sista spelning tillsammans. 

Turnén ”Tillsammans – 183 år” pågick i två år.

Den 26 november stod de tre vännerna tillsammans på scenen på Scala i Karlstad. 

Det var inte meningen att det skulle vara en avskedskonsert. Men det blev trions sista. 

Dokumentärfilmaren Susanne Cederberg var på plats för att föreviga konserten – hennes film, ”Siw, Lill-Babs och Ann-Louise”, visas i SVT1 på onsdag. 

Funderade på att sluta

I en intervju i logen berättar Barbro Svensson att hon funderade på att sluta med turnerandet. Hon var 79 då och hade aldrig riktigt slagit ned på takten eller levt pensionärsliv. 

– Jag tror jag ser på livet precis som jag alltid har gjort. Att jag vill leva livet. Slutar vi leva, då slutar vi vara nyfikna, då slutar vi leva. Fortsätt vara nyfiken och lek, och var intresserad av saker. Och längta, säger Barbro Svensson.

 

LÄS MER: Malin Berghagens fina ord om ”Lill-Babs” 

 

Hon säger i intervjun att hon kände en stor längtan – efter kvalitetstid med barnen och barnbarnen.

– Nu längtar jag alldeles för mycket. Det är den enda orsaken till att jag har lust att sluta. För att nu, när man börjar närma sig 80... Då är det liksom, jag måste träffa alla mina barn, och barnbarn, och alla kompisar. Inte bara träffa, jag måste få umgås. Så länge jag orkar. Nu orkar jag ju. Så det är därför jag just nu har lust att, nu gör vi inget mer. 

I intervjun börjar Barbro Svensson att gråta. 

– Jag är så rädd för att jag inte ska få uppleva mina barn och barnbarn. Och nu pratar vi inte mer om det för då börjar jag gråta, säger Lill-Babs.

Men samtidigt lockade scenerna. Då filmen spelades in var Barbro Svensson just i färd med att tacka ja till en folkparksturné tillsammans med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. 

– Så kommer de och säger, ”Men du, folkparkerna i sommar...”. Det är ju jättekul. Jaha, jag säger bara ja till det, säger Barbro Svensson. 

Såg fram emot folkparksturnén

Siw Malmkvist tror inte att Barbro Svensson verkligen ville sluta turnera. 

– Det där har hon sagt i flera år. Nu ska hon trappa ner. Men det var kanske mest snack tror jag. Hon önskade kanske att hon skulle göra det. Samtidigt ville hon jobba, hon ville resa. Hon var sån. 

Siw Malmkvist säger att Barbro Svensson såg fram emot folkparksturnén.

– Det var hon ju entusiastisk över. Det var ju där vi började. Det betydde mycket för henne att göra den turnén. 

 

LÄS MER: Döttrarnas fina gest inför Lill-Babs begravning 

 

Men sjukdomen kom emellan. Dagar innan Barbro Svenssons 80-årsdag fick hon föras till sjukhus med hjärtsvikt. Där upptäcktes att hon hade cancer. Hon gick bort den 3 april i år. 

– Tyvärr blev det vår sista show. Det är hemskt, hemskt tråkigt. Aldrig mer får vi göra den showen. Det känns väldigt ledsamt, säger Siw Malmkvist.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag