Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lill-Babs stora skräck inför åldersbeslutet

Barbro "Lill-Babs" Svensson fyller snart 80 år.
Barbro "Lill-Babs" Svensson.Foto: OLLE SPORRONG

Barbro "Lill-Babs" Svensson fyller 80 år i vinter – men håller fortfarande högt tempo.

Artistens stora fruktan är att hon själv inte ska ha förstånd nog att inse när det är dags att lägga av. 

– Den dagen jag inte beter mig korrekt på scenen, tar på mig korta klänningar och jag är för gammal då måste ni ta mig därifrån! säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.

Barbro "Lill-Babs" Svensson fyller 80 år i vinter och i nästan 65 av dem har hon varit en starkt lysande stjärna i det svenska folkhemmet. Just nu är dokumentärserien om hennes liv – "Leva livet" – aktuell på TV4.

 

LÄS MER: Lill-Babs kris – svårt skuldsatt

 

När Lill-Babs besökte TV4 Nyhetsmorgon i morse blev hon skämtsamt kallad för "krutkärring" av programledaren Jesper Börjesson.

– Jag är inte gammal men jag har levt länge, skojar Lill-Babs.

Lill-Babs: "Kommer jag med kort kjol och läppstift – lås in mig"

Artistens stora fruktan är att hon inte ska inse när det är dags att dra sig tillbaka.

– Den dagen jag inte beter mig korrekt på scenen, tar på mig korta klänningar och jag är för gammal då måste ni ta mig därifrån, säger Svensson och fortsätter:

– Tanken på att se mig komma i liten hatt och röda kinder, läppstift målat utanför och kort kjol och absolut ska in och göra "Allsång på Skansen" – lås in mig!

– Då vet ni vad som har hänt om hon försvinner, säger Jesper Börjesson till tittarna.

 

LÄS MER: Lill-Babs i tårar efter dottern Kristins fråga 

 

Lill-Babs rekordlånga karriär inom showbiz

Lill-Babs slog igenom som artist under 1950-talet och har i flera årtionden framåt varit en av Sveriges mest populära artister. Hon anses vara en gigant inom svensk showbiz. 

Hitsen i repertoaren är många, så som "Är du kär i mig ännu Klas-Göran?", "En tuff brud i lyxförpackning" och "Leva livet".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.