Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lill-Babs sista tid i livet – barnen berättar

Under lördagen väljer Filip Lamprecht att hylla sin mormor Barbro "Lill-Babs" Svensson.
Foto: SVEN LINDWALL
Bilden som satt på väggen i sjukhuset.
Foto: HASSE BROMS

I säsongspremiären av SVT:s ”Carina Bergfeldt” gästar Barbro ”Lill-Babs” Svenssons döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen och berättar om mammans sista tid vid livet.

Döttrarna berättar om bilden som fick följa med till sjukhuset – och drömmen om att få turnera igen.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson stod på scen i 65 år. Och det var något hon tänkte fortsätta med. Vid ett tillfälle på sjukhuset berättade dottern Malin Berghagen, 55, för sin mamma att hon förmodligen inte skulle kunna genomföra årets sommarturné och att Towa Carson, 85, skulle hoppa in i stället för henne.

– Det slocknade någonting i henne som, ni vet den där extra lilla kraften som hon hade. Jag kan känna, ”Varför behövde jag säga det? Kunde hon inte bara få ha trott?”, säger Malin Berghagen som får stöd av systern Kristin Kaspersen:

– Men du sa ju också att ”du kommer att komma tillbaka och då kommer du att äga”. Hon bara ”Ja”, säger Kaspersen och nickar.

Malin Berghagen ska senare, med glimten i ögat, ha uppmanat sin mamma att bli frisk så att hon kunde knuffa ner Towa Carson från scenen.

Viktiga bilden på sjukhuset

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var 80 år gammal när hon gick bort i april 2018 efter en kort tids sjukdom. Sista tiden på sjukhuset satte döttrarna upp bilder från konserter så att hon skulle påminnas om sin karriär och passion.

– Sista veckan när vi var på sjukhemmet så hade vi inte satt upp den bilden, och vid ett tillfälle så vaknade hon och så tittar hon på väggen och pekar, säger Kristin Kaspersen och visar.

Se också:

Den tredje april 2018 somnade Barbro ”Lill-Babs” Svensson in för gott, 80 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.