Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lill-Babs planerade för en sommarturné

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: DAN NORRÅ / STELLA PICTURES DAN NORRÅ

Sverige är i sorg efter beskedet att den folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson gått bort efter en tids sjukdom.

Så sent som i januari berättade Lill-Babs, som i år firade 65 år på scen, om sina framtidsplaner.

– Jag kan ju inte klaga på mitt liv som har varit så fantastiskt. Man kan ju bara älska det här, sa hon då.

Under tisdagen kom beskedet att Barbro "Lill-Babs" Svensson gått bort efter en tids sjukdom. Det var i början av mars som sångerskan lades in på sjukhus efter att ha drabbats av akut hjärtsvikt.

På sjukhuset upptäckte läkarna att Barbro Svensson också hade drabbats av en elakartad cancer.

"En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita", skriver döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen på Instagram.

 

LÄS MER: Lill-Babs kärlekslängtan: "Ibland är det ensamt" 

 

I år firade Barbo "Lill-Babs" Svensson 65 år på scen – under flera decennier har sångerskan varit en av Sveriges mest tongivande och respekterade artister.

Hon var också aktiv och tog hand om sin kropp genom bland annat simträning. När Expressen intervjuade henne i januari i år hade sångerskan precis gått 18 hål i golf, en av hennes största passioner i livet. Lill-Babs skrattade mycket när hon berättade om sitt späckade schema.

Lill-Babs om kärleken till familjen

Samtidigt var familjen och hennes tre döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen det viktigaste i hennes liv.

– Jag har haft en vansinnig tur med goda vänner, fantastiska barn och en underbar mamma. Familjen har alltid betytt väldigt mycket för mig. Min mamma är fortfarande ryggraden i vår familj, det var för henne jag byggde huset i Järvsö 1973-1974. Hon sitter i väggarna.

Samtidigt berättade Lill-Babs att hon hade stora planer inför framtiden.

– Vi ska ut och turnera i sommar och i dag flyger jag till Malmö fram och tillbaka för en PR-grej, det är folkparkerna som presenterar sitt sommarprogram. Det är bara över dagen men det är mitt liv.

 

LÄS MER: Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull 

 

Barbro Svensson älskade sitt jobb och hade inga planer på att trappa ner.

– Haha, märks det att jag gillar mitt jobb alltså? Ja du efter 65 år utan comeback så gör man nog det, sa hon och tillade:

– Men jo, jag säger ofta att jag vill ta det lugnt. Jag älskar mitt jobb men jag skulle också önska att jag var mer ledig så att jag kunde vara tillsammans med mina barn och barnbarn och resa mer. Men så har ju mitt liv varit och jag kan ju inte klaga på mitt liv som har varit så fantastiskt. Man kan ju bara älska det här.

De sista åren levde Barbro "Lill-Babs" Svensson själv i huset i Järvsö. Ofta stod tv:n på – för sällskapets skull. Det berättade sångerskan i TV4-programmet "Anders knackar på".

– Det är fantastiskt att få vara själv, men det är aldrig roligt att vara ensam. Och det tror jag att alla kan känna. Ensamheten är inte rolig för någon människa. Men sedan kan man tycka att det är jätteskönt att vara ensam ibland, sa  Lill-Babs till Expressen i samma veva.

Lill-Babs tyckte att det var skönt att leva själv

Den sista intervjun Barbro Svensson gjorde var med Svensk Damtidning. Där berättade sångerskan att hon aldrig ville sluta jobba.

– Men jag har faktiskt börjat ta det lite lugnare; i somras hade jag ledigt tio dagar i sträck och det har aldrig hänt förr, sa hon då till tidningen.

Lill-Babs berättade också att hon hade ett fint liv med mycket kärlek från barn och barnbarn. Samtidigt hände det att hon kände sig ensam efter att strålkastarna slocknat.

– Att leva själv är väldigt skönt men att vara ensam är otroligt tråkigt. Så är det någon karl som sätter krokben för mig och är trevlig, snäll och så där så kan det väl hända att jag blir kär. Vem vet, sa hon.

Lill-Babs blev 80 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.