Lill-Babs Foto: Ylwa YngvessonLill-Babs Foto: Ylwa Yngvesson
Lill-Babs Foto: Ylwa Yngvesson
Lill-Babs Foto: Bertil HaskelLill-Babs Foto: Bertil Haskel
Lill-Babs Foto: Bertil Haskel

Lill-Babs om svart- sjukan från kvinnor

Publicerad

Lill-Babs har alltid haft svårt att fånga män, säger hon i podcasten "Anders och Gry med gäster"

Men en gång ilsknade en kvinna till efter att artisten satt sig i makens knä.

– Hade du fått de ögonen på dig så hade du sprungit, säger hon i podcasten.

I podcasten "Anders och Gry med gäster" berättar Barbro "Lill-Babs" Margareta Svensson, 78, om varför hon ofta lämnar scenen och slår sig ner hos män ur publiken.

– Den är ju så bra, "älskade ängel - du är min", och så tittar man bredvid, då sitter hans fru där, "eller är han din? Okej då, han är din".

Men draget fungerar inte alltid, en gång blev en kvinna i publiken så svartsjuk att Lill-Babs tvingades lämna.

– En enda gång har en kvinna blivit hot... Alltså, då gick jag. Då backade jag. Hon blev arg för att jag gick fram och sjöng för hennes man. Hon reste sig upp och hade du fått de ögonen på dig så hade du sprungit, jag backade. Lungt och stilla, och så gick jag därifrån, säger hon i podcasten.

 

 

LÄS MER: Lill-Babs om att vara ensam: "Jag längtar"

 

 

Lill-Babs: "Bad om ursäkt"

Efter att Lill-Babs lämnat kom kvinnans make skamset fram till henne.

– Sedan kom hennes man och bad om ursäkt.

 

 

LÄS MER: Lill-Babs kollaps på scenen: "Var livrädd"

 

 

Men trots sin framgång har det varit svårt att snärja män, säger hon. I podcasten undrar Anders Timell om det varit svårt för Lill-Babs att hålla sig undan kärlekstrubbel.

– Var du inte tvungen att vara lite försiktig eftersom det var så lätt för dig och fånga män?

Då ilsknar artisten till.

– Jag har inte haft lätt att fånga män, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag