Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lill-Babs hyllning skjuts upp – efter sjukdomen

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Här är torget som tilläras Lill-Babs.
Foto: Destination Järvsö
Maria Rosén.
Foto: Destination Järvsö

Barbro "Lill-Babs" Svensson har tvingats skjuta upp fredagens 80-årsfirande efter att hon förts till sjukhus.

Lagom till födelsedagen skulle Lill-Babs hyllas med ett eget torg i hemorten Järvsö – men nu skjuts även den festen upp. 

– Det är fantastiskt vad jag får vara med om, det är inte klokt, säger Lill-Babs om hyllningen till sajten helahälsingland.se.

Barbro "Lill-Babs" Svensson fyller 80 på fredagen. 

Hon planerade ett stort firande – men festen blev uppskjuten efter att hon förts till sjukhus. Stjärnan drabbades av hjärtflimmer, har managern Jan-Olov Enbom berättat. 

– Hon har ju en historik med hjärtflimmer. Det började krångla för henne med hjärtat så hon ligger inne för observation och de håller på att ta lite tester, sade han på måndagen. 


LÄS MER: Döttrarnas kärleks-hyllning till Lill-Babs 


Får eget torg – festen uppskjuten

Men Lill-Babs blir ändå hyllad. I hemorten Järvsö får hon ett torg uppkallat efter sig – Lill-Babs torg, nära turistkontoret i orten. Tanken var att "ge" Lill-Babs torget i 80-årspresent – men även den festen skjuts upp, säger Maria Rosén, marknadschef på Destination Järvsö.

– Festligheten kommer skjutas upp, men torget är klappat och klart. Det är jättetråkigt så klart att hon känner sig dålig. Men det är ingen fara, vi flyttar fram festen tills hon känner sig trygg och redo, säger Maria Rosén.

Helahälsingland.se var först att rapportera om torget. Då sajten når Lill-Babs blir hon glatt överraskad:

– Jag hade ingen aning. Det låter ju helt fantastiskt om det blir så. Det är fantastiskt vad jag får vara med om, det är inte klokt. 


LÄS MER: Lill-Babs på sjukhus – flyttar fram 80-årsfesten 

Berättade om hjärtproblemen

Lill-Babs har tidigare berättat om sina hjärtproblem, något hon lärt sig att leva med.

– För mig har det hjälpt att få tips från andra om vad som är bra vård och få kontakt med specialistläkare. Det är viktigt att känna sig trygg med sin behandling. Låt inte diagnosen begränsa dig, sade hon nyligen till tidningen Status. 

– Jag har lärt mig lyssna på min kropp och för det mesta säger den att det går alldeles utmärkt att tacka ja till givande underhållningsuppdrag.

I december sände TV4 dokumentären ”Leva livet” som en hyllning till Lill-Babs inför 80-årsdagen.

Expressen har sökt Lill-Babs, via managern Jan-Olov Enbom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.