Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lill-Babs gick bort – hann inte sommarprata

Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1" och "Vinter i P1".Foto: /IBL / /IBL
Barbro "Lill-Babs" Svensson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Kenneth Gärdestad.Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Rikard Wolff.Foto: SAMUEL AHLIN

Snart avslöjas vilka som får hålla sommarprat i P1 – men tre av årets tilltänkta sommarvärdar hann gå bort innan de fick chansen.

Barbro "Lill-Babs" Svensson, Kenneth Gärdestad och Rikard Wolff skulle alla hålla varsitt program i "Sommar i P1", berättar Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1" och "Vinter i P1".

– Det är väldigt tungt för man har kontakt med värdarna och de vill så gärna, säger Rödöö i podcasten "Radiofabriken". 

Brukar du lyssna på sommarpratarna?

Det populära radioprogrammet Sommar i P1 ska snart presentera årets "sommarpratare", men det vilar något sorgfyllt över årets besked. Det berättar Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1 och Vinter i P1, om i podcasten "Radiofabriken", som programleds av Fredrik Ralstrand. 

– Just i år har vi faktiskt haft tre dödsfall av inbokade sommarvärdar, säger Bibi Rödöö i podcasten.

De tre tänkta sommarvärdarna var Rikard Wolff, Barbro "Lill-Babs" Svensson och Kenneth Gärdestad. 

Bibi Rödöö berättar att Rikard Wolff var väldigt entusiastisk inför att göra sitt sommarprat och hade mycket kontakt med Rödöö. Han ville göra sommarpratet in i det sista. 

 

LÄS MER: Sommarprat vi minns - från kokain till kärlek 

 

Kenneth Gärdestad hann nästan bli klar

Låtskrivaren Kenneth Gärdestad hade börjat spela in sitt sommarprat, men hann aldrig avsluta det. Bibi Rödöö berättar att de kommer göra ett "svenska ikoner" med honom.

– Vi hade i princip hunnit spela in programmet, men så saknades det sista. Så vi gör "svenska ikoner" med honom i stället, säger hon. 

Inför varje sommarprat har programchefen mycket kontakt med sommarens alla värdar och menar att det gör det hela extra tungt. 

– Det är väldigt tungt för man har kontakt med värdarna och de vill så gärna. Men så blev det inte av i de här tre fallen, säger hon i podcasten. 

Vidare berättar Bibi Rödöö att de försöker hålla ett blankt blad inför varje nytt år och inte planera in nästa års sommarpratare.

– 2019 står skrivit i stjärnorna helt och hållet, säger hon.