Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lill-Babs hemlighet – som hon inte vill prata om i tv

"Det finns vissa saker som Barbro är jävligt trött på att prata om", berättar Anders Öfvergård.
Foto: TV4
Barbro "Lill-Babs" Svensson – Sveriges svar på Jane Fonda, enligt Anders Öfvergård.
Foto: TV4
"Jag är ju en nyfiken kille som undrar mycket", säger Anders Öfvergård.
Foto: TV4

Barbro "Lill-Babs" Svensson, 79, öppnar upp sig för Anders Öfvergård i premiäravsnittet av TV4:s nya satsning "Anders knackar på".

Men det fanns flera saker som stjärnan inte ville prata om.

– Det finns vissa saker som Barbro är jävligt trött på att prata om, säger Anders Öfvergård.

Måndag klockan 20.00 sänder TV4 det första avsnittet av "Anders knackar på", kanalens nya satsning med programledaren Anders Öfvergård, 50.

I programmet har Anders Öfvergård, känd som arga snickaren, lämnat ilskan bakom sig för att i stället fokusera på djuplodande samtal med svenska kändisar.

I programmet får Anders Öfvergård en chans att visa upp en annan sida av sig själv för svenska folket.

– Jag är ju en nyfiken kille som undrar mycket. Det finns något härligt i att blotta sin okunskap och det där kommer kanske med mognad. Men det är en liten Don Quijote-känsla för mig, jag har ju inte gjort det här förut säger Anders Öfvergård och fortsätter:

– Samtidigt är det ganska kul att se Anders Öfvergård lite överrumplad, jag vet ju inte vem jag ska hälsa på i programmet.

Måndag klockan 20.00 sänder TV4 det första avsnittet av "Anders knackar på", kanalens nya satsning med programledaren Anders Öfvergård, 50.
Foto: TV4

LÄS MER: Lill-Babs dåliga samvete – inför Kristin Kaspersen

"Ibland kommer man inte under skinnet på henne"

Och i premiäravsnittet får Anders Öfvergård alltså hälsa på hemma hos Barbro "Lill-Babs" Svensson i Järvsö.

– Barbro är ju otroligt mysig men hon håller också starkt på sin integritet och ibland kommer man inte under skinnet på henne.

I programmet berättar Barbro Svensson bland annat tankarna på att jobba mindre och sitt dåliga samvete inför döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersten eftersom hon så ofta var på turné när barnen var små.

Anders Öfvergård berättar om de saker som Lill-Babs inte gärna vill ta upp.
Foto: TV4

Det ville Lill-Babs inte prata om

Men det fanns också saker som Barbro Svensson inte ville tala om i tv.

– Det finns vissa saker som Barbro är jävligt trött på att prata om. Hon var ju lite Sveriges svar på Jane Fonda om jag ska vara helt ärlig. Hon är lite ledsen för att barnen flyttade ifrån henne tidigt och konsekvenserna av det, säger Anders Öfvergård och fortsätter:

– Det där blir jävligt jobbigt för Barbro är otroligt familjekär, men det är ju svårt att få ihop det jobb hon har och ett familjeliv. Det där gnager mer i henne än vad man tror. Sådant kan vara lite jobbigt och hon vill inte ta upp det.


LÄS MER: Lill-Babs ensamma liv – utan en partner 


Det finns fler saker som Barbro Svensson inte ville prata om.

– Hon tycker att det är väldigt jobbigt... hon kan känna att det är skönt att leva själv men ensamheten gnager rätt hårt på henne. Därför är tv:n alltid på för det blir ju sällskap hemma. Det är ensamheten som blir tråkig för henne tror jag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.