Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Lill-Babs” får en plats på Arlanda

Det blev känslosamt för döttrarna när bilden på Barbro ”Lill-Babs” Svensson avtäcktes.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Malin Berghagen och Kristin Kaspersen säger att de tycker att Arlanda blir en perfekt plats för Barbro ”Lill-Babs” Svensson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Malin Berghagen och Kristin Kaspersen berättar att mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson brukade möta upp dem på flygplatsen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Barbro ”Lill-Babs” Svensson får en egen plats på Arlanda.

Döttrarna berättar om känslorna kring hyllningen.

– Jag var inte beredd på att det skulle bli så känsligt, säger Kristin Kaspersen.

På flygplatsen Arlanda hänger det bilder på 93 svenska kändisar, och välkomnar resenärerna som landar i Stockholm. Nu hänger där även den folkkära sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson som avled i april 2018.

För döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen var det ett känslosamt ögonblick när bilden skulle avtäckas. De berättar att Barbro brukade möta upp dem vid flygplatsen och de gånger hon inte kunde dyka upp personligen stod det en taxi och väntade på dem. Något som gör att de genom platsen känner sig väldigt nära sin mamma.

– Jag var inte beredd på att det skulle bli så känsligt. Mamma är ju allas på något sätt och här kommer jag väldigt nära att hon faktiskt också är min mamma. Det blev väldigt starkt att mamma inte är på turné, säger Kristin Kaspersen.


”Lill-Babs” älskade att resa

De berättar att Barbro älskade att resa och älskade mötesplatser, vilket de tycker gör att Arlanda är en perfekt plats för henne att vara på. Malin Berghagen berättar att det kändes skönt att mötas av sin mammas bild, att hon efter att alltid ha funnits där och mött upp dem nu får hänga på flygplatsen och stråla med sin värme. Kristin Kaspersen håller med.

– Jag hoppas att alla går fram och pratar med henne lite grann när de passerar här och säger hej till henne och kramar henne lite på vägen, säger Kristin Kaspersen.


En självklarhet

Att Barbro ”Lill-Babs” Svensson skulle få en plats på Arlanda säger flygplatsdirektören Peder Grunditz var det en självklarhet. Han förklarar att Lill-Babs är en person som har betytt väldigt mycket för många svenskar, har haft en lång karriär och är känd för väldigt många, och att hon därför fyller alla kriterier som finns när de bedömer vilka som ska få sin bild uppsatt på flygplatsen.

– Vi försöker göra ett urval här utav ett antal stockholmare som på olika sätt har haft betydelse för Stockholm och som visar på dess styrkor. När vi tittar på det här urvalet så är det de kriterierna som vi bedömer ifrån och återigen då känns det självklart att Lill Babs ska vara med, säger Peder Grunditz.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.