Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lill-Babs drar ut på turné - med Bromé

"Lill-Babs" mötte sina fans i en bokhandel i Sundsvall på onsdagskvällen - och passade efteråt på att berätta för Expressen att hon till hösten drar ut på turné med...Foto: Lennart Bergström
...Lotta Bromé. "Det ska bli väldigt roligt. Lotta är så fantastisk och båda har så många minnen att ösa ur", säger Lill-Babs till Expressen.Foto: Christer Wahlgren

Barbro "Lill-Babs" Svensson, 76, och Lotta Bromé, 49, har funnit varandra – och drar ut på turné tillsammans.

Det avslöjade "Lill-Babs" för Expressen på onsdagskvällen.

– Det ska bli väldigt roligt. Lotta är så fantastisk och båda har så många minnen att ösa ur, säger "Lill-Babs", som på onsdagskvällen mötte sina fans i en bokhandel i Sundsvall.

Det är fullt i bokhandeln och "Lill-Babs" tar – som vanligt – väl hand om sina beundrare, många av dem har hängt med sedan "Är du kär i mig ännu, Klas-Göran"...

Och så berättar hon om sitt liv.

– Jag har ju varit med om en hel del – både haft toppar och dalar om man säger så, säger hon.

Det bästa i ditt liv?

– Då måste jag ju säga mina tre barn. Och i jobbet har jag fått vara med om massor av roliga och fantastiska och berikande saker. Bland annat "Annie get your gun" i Scandinavium i Göteborg. Vi skulle bara göra sex föreställningar, men det blev tolv och varje kväll satt det 12 000 i publiken, säger hon.

Dina djupa dalar, då?

– De gånger som jag har känt mig liten för att jag har blivit trampad på och fått dåligt självförtroende. Men vad jag har lärt mig av det är att aldrig låta någon trampa på mig igen.

Men nu ser du ut att må toppen, eller?

– Jag mår bäst, säger hon och strålar.

Och så avslöjar hon Lottas och sin egen lilla hemlis: till hösten drar de ut på turné.

– Hoppsan, Expressen får visst veta det först. Vi ska ut på turné och min pianist Benneth Fagerlund ska med. Det blir sång och musik och prat. Vi har så mycket, så vi vet ännu inte hur vi lägger up föreställningen.

Ni har funnit varandra – varför är Lotta så bra?

– Hon är professionell, jordnära, en bra lyssnare och berättare. Och en bra människa, säger Barbro "Lill-Babs" Svensson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.