Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lill-Babs döttrar i bråk med hyresvärd – familjen vräks

Hyllningen till Lill-Babs inför Malin Berghagen
Malin Barghagen skriver om bråket kring lägenheten på sin blogg. Foto: OLLE SPORRONG
Hyresvärden FPK vill vräka familjen då kontraktet aldrig skrevs över på någon i familjen. Här Barbro ”Lill-Babs” Svensson med två av sina döttrar, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Barbro Svensson gick bort i april 2018. Hon blev 80 år gammal. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÒN

Lill-Babs familj vill få behålla den hyreslägenhet som den bortgångna stjärnan bodde i på Östermalm – men motarbetas av hyresvärden.

Eftersom hyrsvärden FPK inte tror på uppgifterna från Barbro Svenssons dödsbo har de sagt upp kontraktet, och vräkt familjen från Lill-Babs forna lägenhet, skriver Hem och Hyra.

”Mammas vilja är värd att kämpas för. Hon ville att hennes hem skulle vara en plats där familjen samlades”, skriver Malin Berghagen i sin blogg.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i april förra året, 80 år gammal. Under sin sista tid i livet, då hon drabbats av cancer, höll hennes stora familj henne alltid sällskap, både hemma och på sjukhuset där hon tillbringade sin sista tid.

Dottern Malin Berghagen valde också att flytta hem till Sverige från Mallorca, för att tillbringa så mycket tid som möjligt med sin mamma.

Men eftersom Lill-Babs inte skrev över lägenheten på något av sina barn innan hon dog, så har hyresvärden FPK nu valt att vräka familjen, skriver Hem och Hyra. Detta trots att familjen vill behålla Lill-Babs lägenhet – och nu har artistens döttrar tagit fallet till hyresnämnden.

För att ha rätt att ta över en hyresrätt är det en lång rad krav som ska uppfyllas – man måste bland annat bevisa att man har bott i lägenheten under en viss tid och fått sin post dit.

Ett av barnbarnen ville ta över

Hem och Hyra skriver att FPK betvivlar de uppgifter de har fått från dödsboet angående lägenheten, och att de därför har sagt upp kontraktet. I den första ansökan, som lämnades in i slutet av 2018 av dödsboet genom Barbro Svenssons tre döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen, uppgav man att ett av Lill-Babs barnbarn ville ta över lägenheten. Detta efter att barnbarnet skulle ha bott i lägenheten med artisten sedan 2011. I slutet av 2017 flyttade också Malin Berghagen och ett av hennes barn in i lägenheten.

Men i maj i år ändrades uppgifterna av ett juridiskt ombud, som menade att dödsbodelägarna hade fått felaktig information av bekanta, och nu ville man att Malin Berghagen skulle få ta över kontraktet i stället.

Malin Berghagen om situationen

”Vi lovade mamma att hon aldrig skulle behöva bo på ålderdomshem och att vi skulle bo tillsammans med henne. Nu blev mamma oväntat sjuk, hela vår värld vändes upp och ner och ingen av oss tänkte på att om mamma skulle dö är det bäst hon skriver över lägenheten på mig”, har Malin Berghagen förklarat situationen i sin blogg.

Ett ombud från FPK skriver till Hyresnämnden att värden brukar vara tillmötesgående med önskemål om att ta över kontrakt från släktingar – men att det måste ske på rätt sätt.

”FPK är noga med att följa de regler som finns på hyresmarknaden”, skriver ombudet till hyresnämnden, rapporterar Hem och Hyra.

Expressen har sökt Malin Berghagen.

Så delar Lill-Babs döttrar upp arvet

Så delar Lill-Babs döttrar upp arvet