Barbro ”Lill-Babs” Svensson dyker upp i kvällens avsnitt av ”Hela kändis-Sverige bakar”.Barbro ”Lill-Babs” Svensson dyker upp i kvällens avsnitt av ”Hela kändis-Sverige bakar”.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson dyker upp i kvällens avsnitt av ”Hela kändis-Sverige bakar”.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson uppträder i en folkpark i Göteborg år 1960. Foto: IBL/KAMERAREPORTAGEBarbro ”Lill-Babs” Svensson uppträder i en folkpark i Göteborg år 1960. Foto: IBL/KAMERAREPORTAGE
Barbro ”Lill-Babs” Svensson uppträder i en folkpark i Göteborg år 1960.  Foto: IBL/KAMERAREPORTAGE
Barbro ”Lill-Babs” Svensson.Barbro ”Lill-Babs” Svensson.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Lill-Babs berättar om passionen – dyker upp i TV4:s bakprogram

Publicerad

Barbro ”Lill-Babs” Svensson dyker upp i kvällens avsnitt av ”Hela kändis-Sverige bakar”. 

Hon pratar om sina älskade folkparker – där det alltid bjöds på nybakta bullar. 

– De bakade ju, så vi fick hembakat varje kväll. Och sen var det mackor, eller bullar, eller tårtor. Men där var det kalas, säger Barbro Svensson i programmet.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson älskade de svenska folkparkerna – det var där hon spenderade otaliga sommarkvällar. 

I TV4:s ”Hela kändis-Sverige bakar” beskriver hon kärleksfullt sina minnen från 1950- och 1960-talets folkparker.

– Folkparkerna var liksom ett nöjesfält, för det fanns för alla generationer. Så alltid var hela familjen samlad, säger Barbro Svensson i programmet. 

Minns fikastunderna i folkparkerna

Hon säger att det alltid bjöds på hembakat bröd – parkens ansvarige kallades för ”Park-Ivar” och stod för fikat. 

– När man då kom till parken, så blev man alltid mottagen av Folkparks-Ivar, som vi kallade dem, med kaffe och bullar. Det fanns alltid. Och det fanns alltid ett ställe där det fanns nybakat bröd eller mackor. Det var alltid spännande att se vilken folkpark som bjöd på vad, minns Barbro Svensson. 

Programmets exekutiva producent, Malin Knave, mejlar en kommentar till Aftonbladet:

”Årets säsong av ’Hela kändis-Sverige bakar’ spelades in under sommaren 2017. Fokus för kvällens program är fika och fikakultur och vi valde att lyfta folkparksperspektivet på detta, något som Barbro besatt nästintill unik erfarenhet av. Vi ville därför gärna göra inslaget med just henne. Våra tankar är med familjen, som också har informerats om kvällens program.”

Berättar om folkparkernas dragningskraft

Barbro Svensson berättar i en ny SVT-dokumentär som sänds på onsdag om folkparkernas dragningskraft. 

Hon hade funderat på att sluta spela för att få mer tid med familjen - men sen fick hon erbjudandet att göra en ny turné med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. 

 

LÄS MER: Lill-Babs funderade på att lägga av – för barnens skull 

 

– Så kommer de och säger, ”Men du, folkparkerna i sommar...”. Det är ju jättekul. Jaha, jag säger bara ja till det, säger Barbro Svensson i dokumentären ”Siw, Lill-Babs och Ann-Louise”. 

Vännerna turnerar i sommar 

Men hon hann aldrig med turnén – den 3 april gick hon bort efter en kort tids sjukdom. 

Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson meddelade förra månaden att de kommer genomföra den planerade turnén ändå – tillsammans med schlagerveteranen Towa Carson. 

– Jag ersätter ju inte Lill-Babs på något vis, för det finns ingen som kan ersätta henne. Men vi kommer göra något för att minnas henne på något sätt, har Towa Carson, 82, sagt.

 

LÄS MER: Vännens gest – turnerar i stället för Lill-Babs 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag