Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Levy: "Om ni letar catwalk kan ni zappa"

Karin Winther i "von Svenssons kläder".

Brats, lyx och konsumenter.

Onsdagens "von Svenssons kläder" handlade om just detta. Jag spann som en fet bondkatt på hästens rygg när jag tittade.

FAKTA

BÄST: Bonde söker fru, TV4

SÄMST: Halvvägs till himlen, TV4

PÅ WEBBTV:

Kan man se ett roligt lur. Fejk-vålnaden flyger runt och jagar människor. De blir hysteriskt rädda. Ett elakt men ganksa kuligt bus.

WWW.EXPRESSEN.TV

Sökord: Halloween-buset

"von Svenssons kläder" är alltså inget modeprogram, så om ni letar catwalk kan ni zappa nu. Ett program om kläder som inte handlar om mode. Hurra! Jag tycker att kläder är kul men modeprogram ger jag inte mycket för. Snark.

Jag känner att jag nästintill älskar "von Svensson kläder" i SVT1. Okomplicerat, kul och alldeles perfekt i längd. 27 fullspäckade minuter.

"Kändisarna i dag är de som har makten när det gäller smak."

Jag kurrar som en kisse över att jag får information om att champagnekonsumtionen exploderat de senaste åren, att vi unnar oss som aldrig förr och att folket älskar vardagslyx. Jag får även förklarat för mig att original-bratsen kan dödförklaras nu. Trenden är borta. RIP.

Att det i dag är kändisarna som har makten när det gäller smak är kanske ingen nyhet. Men det var intressant att höra en universitetslektor i modevetenskaps syn på saken. Vi fick också möta en så före detta lyxputte som flytt lyxen för att bli en "urban hippie". Det visade sig dock att den där lyxen hade han väl inte riktigt släppt taget om. Han bar ett par japanska jeans för 2700 kronor på sig.

Allt presenteras, snyggt paketerat, av programledarna Niklas Källner och Karin Winther. En kul duo med mycket olika ton, men som ändå lirar. Det var en fröjd att se Niklas min när han fick förklarat för sig vad som i modebranschen kallas "a piece" är.

Ett livs levande frågetecken.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!