Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Levengoods stora sorg över nära vännen Wolff

Foto: /IBL / /IBL
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Sveriges radio har avslöjat vilka som är sommarvärdar i årets ”Sommar i P1”, en av dem är Mark Levengood.

Enligt programchefen Bibi Rödöö skulle också Rikard Wolff varit en av sommarpratarna.

– Jag stod Rikard nära. Det är ändlöst sorgligt att han har gått bort. Att vi missar hans sommarprogram är för mig det lilla i sammanhanget, säger Mark Levengood.

Programledaren Mark Levengood är en av årets sommarvärdar i ”Sommar i P1”.

Enligt programchefen Bibi Rödöö var Rikard Wolff en av de tilltänkta sommarpratarna. Den folkkära skådespelaren och artisten somnade in den 17 november. 

Mark Levengood var en nära vän till Rikard Wolff.

– Jag stod Rikard nära. Det är ändlöst sorgligt att han har gått bort. Att vi missar hans sommarprogram är för mig det lilla i sammanhanget. När Bibi gick ut med vilka som har dött på vägen så tänker man: vad jobbigt för dem som fick frågan om att sommarprata sent, säger Mark Levengood.

En välsignelse att vara homosexuell

Det är inte första gången Mark Levengood sommarpratar, men han valde att tacka ja igen eftersom det finns något han vill förmedla.

– Jag läste i tidningen att självmordstalen fortfarande är så mycket högre bland HBTQ-ungdomar. Inte undra på, när man alltid ska framställas som ett stort problem. Jag kom att tänka på mitt eget liv och vilken rik källa till äventyr och ibland svindlande skönhet det har varit att vara homosexuell. Nu ska jag göra ett program om hur det är på riktigt.

– Det du får som homosexuell är ett liv där du ganska tidigt måste ställa dig frågan: vem är jag och hur vill jag leva mitt liv? Efter det kan du bygga ett vuxet liv på en ärlig, fast grund och slipper spela roller. Jag kan inte se det som annat än en välsignelse för mig. 

 

Här är alla årets sommarpratare i Sommar i P1 2018