Levengoods sexskämt
om SVT-serien

I Expressens tv-sändning passar programledaren Mark Levengood på att dra ett hjärtligt skämt om deltagaren.
Foto: Cornelia Nordström
Mark Levengood.
Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

När programmet "Tro, hopp och kärlek" är tillbaka i höst letar bland annat pastorsadjunkten Filip Wennerlund, 32, efter den rätta.

I Expressens tv-sändning passar programledaren Mark Levengood på att dra ett hjärtligt skämt om deltagaren.

Han ger även en liten hint om hur den nya säsongen kommer att gå.

– Det finns orsaker för några av våra präster att le.

13 september har den andra säsongen av programmet "Tro, hopp och kärlek" premiär med Mark Levengood i spetsen.

I år letar den stilmedvetna diakonen Daniel Nordqvist, prästen Kristina Lethin och pastorsadjunkten Jessica Menzinsky efter kärleken. I höstens säsong deltar också frikyrkopastorn Filip Wennerlund som väntar på den rätta.

– Han har aldrig varit med en tjej. Han är frikyrklig och tycker att sex hör hemma i äktenskapet, säger Mark Levengood och förklarar närmre och lite skämtsamt:

– Han har aldrig stoppat in den i en tjej, det var så jag menade. Han är manlig oskuld. En ljungman, tror jag det kallas.

Programledaren skrattar.


LÄS MER: "Tro, hopp och kärlek" får en ny säsong i SVT


Filip Wennerlund tycker själv att hans val inte är en stor grej. Beslutet började gro i huvudet efter att han pratat med sin syster inför högstadiestarten.

– Man läser bibeln och inser att det är ett förbund som man knyter mellan två människor, och det är inget som jag vill ta lätt på. Hennes ord blev som en guide, fortsätter han.

Deltagarna tittar på varandra.

– Står det så? frågar Kristina Lethin.

Filip Wennerlund nickar och Daniel Nordqvist håller med. De vet inte riktigt var det står men de skrattar och kommer överens om att de ska kolla upp det senare.

– Det är något jag valt tidigt i livet att det har blivit en principsak. Det handlar om karaktär och att inte falla för frestelsen, säger han och fortsätter:

– Jag har ändå jobbat som ordningsvakt i 10 år så jag har fått möjligheten.

Deltagarna tittar på varandra igen och skrattar. De förstår inte riktigt hur det där med att vara ordningsvakt kommer in i bilden.


LÄS MER: Mark Levengood om hatmisshandeln


Levengood: "Finns orsaker för prästerna att le"

Att få dejta flera tjejer under inspelningen av programmet var ingenting som gjorde att frikyrkopastorn föll för frestelsen.

– Det var inte jobbigt. Jag väntar på den rätta. Tänker inte börja kompromissa nu när jag är 32 år.

Om det kommer att uppstå någon kärlek i den nya säsongen kan de inte avslöja men programledaren Mark Levengood kan ge en liten hint.

– Mina läppar äro förseglade men det finns orsaker för några av våra präster att le.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.