Thomas Wassberg fick dansa utan familjens närvaro i "Let's dance"-premiären. Foto: Olle SporrongThomas Wassberg fick dansa utan familjens närvaro i "Let's dance"-premiären. Foto: Olle Sporrong
Thomas Wassberg fick dansa utan familjens närvaro i "Let's dance"-premiären. Foto: Olle Sporrong
Thomas Wassberg dansar tillsammans med Malin Watson som beskriver honom med en man med stora kvaliteter och en enorm träningsvilja. Foto: Olle SporrongThomas Wassberg dansar tillsammans med Malin Watson som beskriver honom med en man med stora kvaliteter och en enorm träningsvilja. Foto: Olle Sporrong
Thomas Wassberg dansar tillsammans med Malin Watson som beskriver honom med en man med stora kvaliteter och en enorm träningsvilja. Foto: Olle Sporrong

Wassbergs saknad: "Har inte någon här"

Publicerad

Thomas Wassberg var ordentligt nervös inför den första dansen i Let's dance och saknaden var stor.

Familjen fanns inte på plats – men nästa vecka kommer de till Stockholm för att stötta skidlegendaren.

– Jag har inte någon här i kväll, men de kommer nästa vecka, säger han efter sitt framträdande.

Skidhjälten Thomas Wassberg har fyra OS-guld och tre VM-guld på meritlistan, men på dansgolvet är han fortfarande grön. Därför var han nervös inför att delta i TV4-programmet Let's dance.

– Det var ganska ordentligt, det var värst under genrepet. Den värsta nervositeten har lagt sig nu, men det var lite svårt, säger han efter sändningen.

Thomas Wassberg hade onekligen publikens stöd – men familjen fanns inte på plats för att se hans dans i Stockholm. Tiden att besöka dem har heller inte funnits, schemat har varit späckat.

– Jag tror inte att jag har någon här, inte någon jag känner i alla fall. De kommer nästa vecka, säger han.

 

 

LÄS MER: Bianca Wahlgren Ingrossos långa kamp mot ätstörningen

 

Thomas Wassberg

I den första deltävlingen blev ingen av deltagarna utröstade, och Wassberg tror på större stöd från hemtrakterna i Jämtland om han lyckas hänga sig kvar när allvaret börjar på riktigt.

– Det kommer nog, ju länge man blir kvar, om man nu blir det, fortsätter han.

Förra årets vinnare, skidkollegan Ingemar Stenmark, var en av anledningarna till att Thomas Wassberg till slut vågade sig ut på scenen.

– Ja, det var delvis det. Men det krävdes också en del övertalning, säger han.

 

LÄS MER: Allt om "Let's dance"

 

Tillsammans med partnern Malin Watson dansade Thomas Wassberg en American Smooth till tonerna av Monica Zetterlunds ”Sakta vi gå genom stan”. Av de tre jurymedlemmarna fick de sju poäng av 30 möjliga. Det placerade dem på näst sista plats, som delades med skådespelerskan Ewa Fröling.

Men enligt partnern Malin Watson har Thomas Wassberg stora kvaliteter som kan göra honom framgångsrik i nästa deltävling.

– Han är väldigt träningsvillig och ger sig inte innan det blir bra, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Senaste nytt om nyheter, sport och nöje – www.expressen.se

Till Expressens startsida

Mest läst i dag