Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utsatt för grova hot under ”Let's dance” – anmäler

Linnéa Claeson får utstå mordhot, våldtäktshot, kidnappningshot eller trakasserier och kränkningar. Foto: OLLE SPORRONG
Linnéa Claeson väljer nu att polisanmäla. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kristin Kaspersen beskriver Linnéa som godhet, och väljer att vissa sin stöttning. Foto: OLLE SPORRONG
Sanna Lundell säger att hon mår dåligt av att se hur Linnéa blir behandlad på internet. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 8

”Let's dance”-aktuella Linnéa Claeson har fått nog av hoten – och har valt att anmäla.

Nu stöttas hon av Kristin Kaspersen och Sanna Lundell.

– Man blir ledsen och förbannad, men samtidigt så har jag en skyddsmekanism för hur jag ska deala med det. För det här är mitt liv och min vardag, säger Linnéa Claesson.

Årets säsong av ”Let's dance” är inne på sin andra vecka. Jämställdhetsaktivisten Linnéa Claeson, 27, har tidigare varit öppen med hoten och hatet hon får på sociala medier. Nu berättar hon att det eskalerat under hennes medverkan i programmet, trots att det bara gått en vecka. 

– Ju mer jag syns desto mer ökar det, hatet, förklarar Linnéa Claeson.

Linnéa Claeson beskriver att hon alltid tvingats ta emot mord-, våldtäkts- och kidnappningshot, samt fått trakasserier, kränkningar och snoppbilder skickade till sig. Hon uppfattar att situationen blir värre ju mer hon exponeras. Att det skulle eskalera av att medverka i ”Let's dance” visste hon, men trots det tycker hon ändå att det är tufft när det väl kommer.

– Man blir ledsen och förbannad, men samtidigt så har jag en skyddsmekanism för hur jag ska deala med det. För det här är mitt liv och min vardag, säger Linnéa Claeson.

Blir du inte rädd?

– Ibland blir man skiträdd, men jag har bestämt mig för att det här är viktigare än mig och det. Jag har bestämt mig för att inte backa.

Även i sociala medier slår hon tillbaka mot hatet.

”Inga jävla hatare ska få mig att backa från hur jag vill leva mitt liv! De ska inte heller få förstöra hur fantastiskt roligt det här äventyret med dansen är och alla underbara människor jag fått lyxen att hänga med varje dag!” skriver Linnea Claeson på Instagram efter ”Let's dance”-premiären.

https://www.instagram.com/p/BvhbEechkLa/

 

Kristin Kaspersen: ”Linnéa är godhet”

Kristin Kaspersen, 49, och Sanna Lundell, 40, som även de medverkar i årets säsong av succéprogrammet, har fått nog av att se sin vän utstå så mycket hot och hat. De båda visar stöd till Linnéa Claesson på sociala medier och säger nu:

– Linnéa är en fantastisk människa och vi behöver människor som Linnea för godheten i världen, säger Kristin Kaspersen och fortsätter:

– Nu är det viktigt att vi inte bara tystar utan att vi står upp för det som är godhet, och Linnéa är godhet rakt igenom. Hon står upp för så många människor, och det ska hon hyllas för.

Sanna Lundell: ”Gör mig väldligt illa”

Även Sanna Lundell beskriver att Linnéa Claeson gör ett viktigt jobb och säger att hon mår dåligt av att se vad Linnéa får utstå. Sanna Lundell beskriver att hon har så mycket följare på Instagram, men att de alla är väldigt kärleksfulla och respektfulla, och hoppas nu att det ska gå över till Linnéas konto och överrösta det negativa.

– Hon blir ju övergreppad på nätet och det gör mig väldigt illa. Jag hoppas att mina följare, och Kristins följare, ska in där och överrösta dem, säger Sanna Lundell.

Stödet från ”Let's dance”-kollegerna säger Linnéa Claeson betyder otroligt mycket. Hon beskriver att det är en fin stämning mellan de medverkande i programmet och säger att det är det som är det fina med systerskap.

– Det är så himla fint att ha systrar som alltid backar varandra, det är det som är det finaste med systerskapet tycker jag. Att kvinnor håller varandra i ryggen när det gäller, säger Linnéa Claeson.