Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvingas lämna ”Let's dance” – efter regeländringen

Linnéa Claeson med danspartnern Jacob Persson. Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena Forsberg med danspartnern Tobias Karlsson. Foto: OLLE SPORRONG

Kristin Kaspersen och Lance Hedman Graaf gick direkt till semifinal.

Samtidigt tvingade en ny regel Magdalena Forsberg och Linnéa Claeson att göra upp i en tuff duell om den sista semibiljetten.

Till slut blev det Linnéa som tvingades bort från ”Let's dance”.

Domarna var överens efter att Magdalena Forsberg och Linnéa Claeson gjort upp i det nya duellmomentet – Linnéa borde gå till semifinal och Magdalena borde åka ut.

– Jag tror att Linnéa har haft en bättre kurva generellt, sa Ann Wilson.

– För mig borde det vara Magdalena som åker, höll Tony Irving med.

I stället blev det tvärtom – Magdalena Forsberg är klar för semifinal i ”Let's dance” samtidigt som det är färdigdansat för Linnéa Claeson och danspartnern Jacob Persson. 

– Det här var så otroligt roligt och jag är så sjukt tacksam för att jag fick ha den här våren med de här fantastiska människorna. Jag har älskat varenda dag av den här utmanande dansen och att få spendera så här mycket tid med en så här fantastisk person som Jacob, det har varit en dröm, sa Linnéa Claeson direkt efter beskedet.

”Vill göra skillnad”

När programledaren Tilde de Paula Eby frågade om varför hon tackade ja till programmet svarade Linnéa Claeson: 

– Jag älskar att utmana mig själv och det här är verkligen något som är långt bort från det som jag brukar göra. Framför allt så ville jag försöka göra skillnad, jag ville med min närvaro här försöka sprida ett budskap om att alla får vara den man är. Jag vill göra den här världen lite snällare, lite modigare, lite klokare och att alla där ute kan må lite bättre.

”Försökt hjälpa dem”

Hon berättade också om de unga tittare som hört av sig till henne under säsongen.

– Det är så många barn som har hört av sig under min resa och säger att de kämpar med sig själv och sin egen självkänsla och jag har försökt att hjälpa dem lite på dagen varje dag. De är värda att må bra och att älska sig själva. Det regnbågssbudskapet som jag försöker trycka ut i deras hjärtan, det är det jag vill göra, sa Linnéa Claeson i programmet. 

I nästa veckas semifinal gör Kristin Kaspersen, Lance Hedman Graaf och Magdalena Forsberg upp om de två finalplatserna.