Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4:s krisplan – kampen som inte visats för tittarna

Magdalena Forsberg har fått en ny dansare i Tobias Karlsson. Foto: OLLE SPORRONG
Tobias Karlsson flögs hem från Thailand och tränade för första gången med Magdalena i onsdags. Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena hyllas av Tobias Karlsson för sin mentala styrka. Foto: OLLE SPORRONG

Magdalena Forsberg har tvingats byta danspartner tre gånger på tre veckor – men trots det haft ett leende på läpparna i direktsändningarna.

Under helgen höll TV4 samtal för att lösa krissituationen, och nya dansaren Tobias Karlsson flög hem från Thailand.

– Det är inget alternativ att ge upp, säger Magdalena Forsberg.

För Magdalena Forsberg, 51, har resan i årets säsong av ”Let's dance” varit allt förutom enkel. Skidskytte-stjärnan har fått byta danspartner tre gånger på tre veckor, efter att hennes tidigare danspartner, Fredric Brunberg, 32, drabbats av sjukdom efter första avsnittet och tvingats avbryta säsongen.

Under förra programmet fick Magdalena Forsberg dansa med den tillfälliga partnern, dansproducenten David Watson, 50. Och när det sedan stod klart att Fredric Brunberg inte skulle återvända alls fick TV4 snabbt komma upp med en permanent lösning.

TV4 hade samtal och i veckan stod det klart att ”Let's dance”-profilen Tobias Karlsson, 41, kunde hoppa in som ersättare. 

”När det stod klart att vi behövde en ersättare var Tobias vårt första val”, skriver Amanda Hjärtmyr, pressansvarig på TV4 i ett meddelande.

Tobias Karlsson, som befann sig i Thailand på semester, gjorde en koreografi som han skickade på film till Magdalena Forsberg. Efter att han landat på svensk mark i onsdags så hade dansparet 1,5 dag på sig att träna inför fredagens direktsändning.

 

Ett leende – trots motgångarna

I programmet hyllades idrottsstjärnan av juryn, som var imponerade av hennes sätt att vända en tuff situation. Dansparet fick klart godkända poäng av juryn, och röstades vidare till nästa vecka av tv-tittarna.

Efter sändningen medgav Magdalena Forsberg att de senaste veckorna har varit en nervpers. 

– Det har varit jobbigt, men jag har inte velat ge upp. Jag är inte den som gör det. Det är klart det hade varit enklare om jag haft samma partner, säger hon.

 

 

Forsberg menade att Tobias Karlsson kommit in med en välbehövlig ny energi – och han i sin tur berömde hennes lugn.

– Jag tror inte att någon i världen skulle tackla det som Magdalena. Hon har stått med ett leende på läpparna trots all skit, stark i stormen, säger han.

Paret berättar att de nu ser fram emot att få fortsätta dansäventyret tillsammans.

– Jag har haft nytta av min idrottskarriär, jag har haft en del motgångar längs vägen och det är inget alternativ att ge upp, säger hon och fortsätter:

– Nu vill jag bara ha en normal vecka, så att vi kan träna som alla andra.