Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4:s möte efter bråket – vägrar be om ursäkt

Tony Irving riktade kritik mot sina jury-kolleger efter förra fredagens ”Let's dance” Foto: OLLE SPORRONG
Under eftermiddagen hölls ett möte med de inblandade parterna. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Efter förra veckans direktsändning riktade Tony Irving skarp kritik mot jurykollegorna.

Bara timmar före dagens sändning samlade TV4 ”Let's dance”-juryn och ansvariga chefer på ett möte för att lösa den konflikt som uppstått i kulisserna. Vilket slutade i att de enades om en ändring av juryns arbete i direktsändning.

– Jag ber aldrig om ursäkt. Jag tycker mitt utbrott var berättigat, säger Tony Irving.

ANDERS BJÖRKMAN: Klasskillnad mellan könen i årets ”Let's dance” 

Efter förra fredagens direktsändning av ”Let's dance” har Tony Irving, 52, riktat kritik mot sina jurykolleger. I Expressens livesändning uttryckte han att det var kollegernas fel att deltagaren Fredrik ”Fab-Freddie” Svensson fick lämna tävlingen och att det förvirrar publiken som röstar när juryn tycker så olika om deltagarnas danser.

Han utvecklade sin kritik med att lägga skulden på jurykollegorna Cecilia Lazar, 59, och Ann Wilson, 50.  

– It sucks i kväll, svenska publiken borde banne mig inte få rösta. Och mina kolleger som är så hårda mot Freddie i kväll. Vi tappar Freddie för att mina kolleger är lite hårda mot Freddie. Och jag tycker att han var bättre än så. 

Efter fredagen har känslorna fortsatt pyra bakom kulisserna mellan Tony Irving och jurykollegerna, framför allt på grund av deras olika bedömningar och att de inte varit eniga. Detta ledde till att TV4 under fredagseftermiddagen, bara timmar före direktsändningen, höll ett möte med de inblandade som kom att handla om konflikten. 

Så ändrar juryn sitt arbetssätt – efter bråket

”Det stämmer att juryn har ett möte i eftermiddag tillsammans med producent på Mastiff och exekutiv producent på TV4”, skriver Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för ”Let's dance” i ett meddelande.

Kort före direktsändningen berättade Tony Irving om mötets innehåll. 

– Efter förra veckans utbrott från mig i programmet, jag blev besviken av hantering av kritik från mig och mina kolleger, vi var inte eniga utan pratade om helt olika saker. Så i dag har vi haft möte, bekräftar han. 

Dagens möte dominerades av att hantera juryns situation efter Tony Irvings utspel, ett ämne som skapade starka känslor. Efter mötet berättar han att de enats om en ändring av juryns arbetssätt under sändningarna, att de får kommentera parens insatser olika. 

– Det jag tog som negativ utgångspunkt är faktiskt väldigt positivt för våra tävlanden. Så vi kommer fortsätta i den här banan att vi har friheten att kommentera från helt olika vinklar, säger Irving och fortsätter:

– Jag kan säga så här att jag är fortfarande lite upphetsad efter diskussionen, men mina kolleger är väldigt lugna, och vi är eniga. Det betyder att jag backat ner lite grann, säger Tony Irving. 

Nu bekräftar Tony Irving att mötet ledde till en konstruktiv diskussion. Man lyckades till slut lösa konflikten och hitta en lösning för det fortsatta samarbetet.

– Jag kan inte kalla det kris längre, men en omstrukturering, säger han.

Juryns nya sätt att arbeta innebär att jurymedlemmarna ska kunna kommentera mer fritt. Men att be om ursäkt efter sitt vredesutbrott är inte aktuellt, menar Tony Irving. 

– Jag ber aldrig om ursäkt. Jag tycker mitt utbrott var berättigat. Utan det hade vi aldrig haft diskussionen, och då hade vi aldrig tagit beslutet att gå i den här riktningen, säger han.

Ann Wilson: ”Står utanför den ekvationen”

Jurykollegan Ann Wilson säger sig ha en god relation till Tony Irving, även om de inte är ense om allt. 

– Jag har jobbat med Tony i 14 år så jag känner mig ganska trygg vid sidan av honom, vi kan sitta och sparka lite på varandra när vi tycker olika men det känns väldigt avslappnat och naturligt så det är inga konstigheter där, säger Ann Wilson och fortsätter:

– Vi känner varandra så väl, jag kan ibland tycka att han har tittat på saker som jag inte har tyckt var så viktiga just den kvällen och han kan tycka detsamma om mig.

Expressen söker Cecilia Lazar via TV4.