Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4 stänger ner ”Let's dance” till minimum – efter corona

Årets deltagare i ”Let's dance”.
Foto: OLLE SPORRONG
Siw Malmkvist får inte vara med i ”Let's dance” på grund av risk för coronaviruset.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Coronapandemin slår hårt mot årets ”Let's dance”.

Deltagaren Siw Malmkvist har tvingats hoppa av – samtidigt som TV4 skalar ner tv-produktionen till ett minimum.

”All personal som kan utföra arbetet hemifrån gör det”, skriver Fia Fång, exekutiv producent, i ett sms.

Årets premiär av underhållningsprogrammet ”Let's dance” blir en annorlunda historia.

Till följd av rådande coronapandemi har TV4 tagit beslutet att inte bara utesluta all form av livepublik från dansprogrammet – utan även skalat av produktion till minimum. 

”Vi följer de råd och rekommendationer som finns. All personal som kan utföra arbetet hemifrån gör det och de moment som behöver göras på plats, exempelvis inspelning av själva programmet utförs på plats med vissa förändringar.” skriver programmet exekutiva producent Fia Fång i ett sms och fortsätter:

”Exempelvis har vi ingen publik. Det är viktigt att komma ihåg att produktionsbolagens inspelningsplatser är en arbetsplats och bara är i gång när arbetet måste utföras.”

TV4 förbjuder press och publik

På torsdagen kom beslutet att ingen press kommer att få närvara på plats under inspelningen. Samtidigt har deltagarna fått veta att dom inte kommer få ha stöd på plats i kulisserna under tävlingen då det ökar risken för smitta.

TV4 har dock en plan ifall att många i ”Let's dance” produktionen skulle insjukna.

”Väldigt många i Sverige och världen kommer att bli sjuka. Det vi kan göra är att skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt. Det är inte osannolikt att någon i produktionen kommer behöva stanna hemma. Då kommer vi lösa det från fall till fall.” meddelar Fia Fång via sms.

Tidigare i veckan stod det även klart att en av årets deltagare inte ens får möjligheten att start tävlingen på grund av hennes ålder – nämligen 83-åriga artisten Siw Malmkvist.

– Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen, sa Siw Malmkvist då och uppgav till Expressen att hon trots omständigheterna mår bra:

– Ja absolut, verkligen. 

”Let's dance” sänds i TV4 på fredagar klockan 20.