Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonys krav på Ravelli – efter bottensiffrorna

Tony Irving.Foto: OLLE SPORRONG
Thomas Ravelli och Jasmine Takacs.Foto: OLLE SPORRONG

Robin Bengtsson riskerar att bli tråkig och Linnéa Claesson kan bli veckans hit – men Magdalena Forsberg har höga förväntningar på sig.

Här låter vi ”Let's dance”-domaren Tony Irving säga sitt om hur det kommer att gå i fredagens veckofinal.

I över hundra år har pardans varit direkt kopplat till de olika ungdomskulturer som växt fram under olika decennier. Ungdomskulturer omfattar musik och kläder samt känslor för de olika förändringar som skedde i samhället just då. En av de grenar som haft den största påverkan på flera olika ungdomskulturer är swingdans och i kväll dedikerar vi ett helt program till just de danserna. Varje par kommer att tävla med två olika danser. Den första har de blivit tilldelade; en av de olika swingdanserna som de skall gestalta i en showdansform. För att göra det svårare för dem är veckans tema klassfesten. Samtidigt som de utför dansen skall de koppla den till deras ungdomsresa. Med deras egen låt, dans och tolkning skall de genomföra en i största mån felfri koreografi som visar hur mycket de har lärt sig. Som andra dans skall alla par upp på golvet samtidigt till samma låt och dansa jive. 

Det är första gången vi kommer att få se dem i ett tävlingsmoment som avspeglar den äkta danssportvärlden. Ett par skall skickas från golvet åt gången till dess att vi har det segrande paret kvar. I just swingdanserna är Sverige världsledande då många världsmästare kommer från just det svenska landslaget. Med det sagt har de mycket att leva upp till och förväntan på dem är hög. Men detta är en helt ny stil för dem då vi lämnar tiodansens klassiska dansvärld, och slänger ut deltagarna på djupt vatten med dessa legendariska ungdomsdanser. 

Varje par har utvecklat en stabil teknik, musikalisk bas och alla har visat att de behärskar färdigheterna att genomföra sina koreografier och i kväll vill vi se ett felfritt paket. Den som lyckats sämst med uppgiften är den som borde åka hem, men vi såg föregående vecka då ni skickade hem LaGaylia att det är farligt att ligga i mittfältet efter att juryn har sagt sitt. För att undvika detta så gäller det att vara i toppen.

Thomas och Jasmine

Dans: Bugg

Musik: Let Your Love Flow - The Bellamy Brothers

”Oavsett vad man tycker om hur Thomas dansar så måste man bara älska den här karln! Att visa den glädjen och uppnå den utveckling han har gjort trots att han varje vecka ligger sist hos juryn är beundransvärt. I kväll dansar Thomas bugg och det är den svenska nationaldansen och de flesta tittare har sina förväntningar kopplade till denna dans. Så nu gäller det att han tillfredsställer mina behov och levererar dina förväntningar.” 

 

Kristin och Calle

Dans: Boogie Woogie

Musik: Då Står Pojkarna På Rad – Orup

”Alla kan lära sig att dansa, men alla kan inte vara en dansare. Kristin är nästan i drömmålet av att vara en dansare. Teknik, musikalitet och partneringskills bemästrar hon, men kontrollen av övergången från rörelse till rörelse är hennes akilleshäl. I kvällens Boogie Woogie måste hon lösa det här problemet då denna dans är så snabb och snubblar hon till igen kan hon hamna pladask på golvet. ”

 

Robin och Sigrid

Dans: Charleston

Musik: These Words – Natasha Bedingfield

”Här har vi ett par som gör sitt jobb och inget mer. Allt är vackert och genomfört, men tråkigt som sjutton. För att ta det till nästa fas och verkligen leverera en bra känsla måste de skapa en gladare, roligare och intimare känsla sinsemellan då det hittills har det varit rätt kallt. Charleston är en otroligt glädjefylld dans och de måste få den känslan att komma igenom rutan.”

 

Linnéa och Jakob

Dans: Lindy Hop

Musik: So What – Pink

”Linnéa har sakta men säkert tagit sig till en ledande plats i tävlingen. Färgstark, vågad och tekniskt rätt har hon besegrat dansens utmaningar. I Lindy Hop som är snabb, explosiv och svängig har hon sin största utmaning hittills för om en övergång mellan stegen går snett kan hela dansen rasa och då faller hon för sin nyerövrade piedestal. Kan bli kvällens hit!”

 

Magdalena och Tobias

Dans: West Coast Swing

Musik: Maria Magdalena – Sandra

”Då Magdalena vann discon förra veckan visade hon hur långt hon har kommit. Denna vecka med westcoastswing förväntar jag mig en ännu starkare utveckling, inte bara tekniskt men också i presentationen. Faran för Magdalena är att westcoastswing är den snabbast växande socialdansen idag, den är otroligt mjuk och rytmisk, och hittills har Magdalena inte visat en förmåga att dansa på just det här sättet. Kan bli kvällens flopp.”

 

Lancelot och Linn

Dans: Jitterbugg

Musik: Photograph – Ed Sheeran

”Förra veckan tyckte jag att Lancelot var ganska stel i sin Paso Doble, och det har han inte råd att vara i kväll. Jitterbugg kräver snabbhet, flexibilitet och en hög kondis som borde vara enkelt för den här unge mannen att klara av. Kruxet är att den stelhet han uppvisat tidigare lätt kan göra att man blockerar kroppens rörelse vilket gör det svårt att uppnå dansens karaktär. Kvällens wildcard!”